U bent hier

Participatiewerkboek

Hier vindt u het Groninger Participatiewerkboek en de 'Eerste Hulp bij Online Participatie'.

Participatiewerkboek

Het Participatiewerkboek is handvat om u als initiatiefnemer of ontwikkelaar te helpen een zorgvuldig participatieproces te organiseren. Het werkboek is gemaakt om het aanpakken van opgaven en ontwikkelingen samen en op een herkenbare en goede manier te doen. Of u dit nu doet als bewoner, vanuit de gemeente, als maatschappelijke organisatie of commerciële ontwikkelaar.

WIJ Groningen, Stadadviseert en de gemeente bundelen in dit Participatiewerkboek hun praktijkkennis op het vlak van participatie en gelijkwaardig samenspel. De inhoud van dit werkboek is bewust geen opsomming van do’s en don’ts. Het is bedoeld als uitnodiging om de goede vragen te stellen, doordachte participatieprocessen te ontwerpen, goede methoden voor een zinvolle dialoog te gebruiken en vooral om samen aan de slag te gaan.

Eerste Hulp bij Online Participatie

Eerste Hulp bij Online Participatie helpt u een zorgvuldig online participatieproces te organiseren. En geeft informatie over welke online-tools het meest geschikt zijn voor elk type bijeenkomst: van informatiebijeenkomst, participatiebijeenkomst, inloopbijeenkomst, workshop, vergadering en interview tot opiniepeiling. De brochure bevat handige tips over het voorbereiden van zo’n bijeenkomst, over de tools die u het beste kunt gebruiken en tips voor de deelnemers.

Vragen of ideeën?

Deze publicaties willen we graag samen met gebruikers verbeteren en aanvullen. Heb je hier ideeën over? Mail dan naar liesbeth.van.de.wetering@groningen.nl  of bel haar op 06 50 21 57 53.