Parkeervergunning voor bedrijven

Is uw bedrijf gevestigd in een wijk rond de Binnenstad Diepenring in Groningen (een schilwijk)? En wilt u uw bedrijfsauto in uw wijk parkeren? Dan hebt u een parkeervergunning voor bedrijven nodig, de 'bedrijvenvergunning'. Die vraagt u aan bij de gemeente.

Let op!

  • U kunt géén bedrijvenvergunning krijgen voor de Binnenstad Diepenring en de uitzonderingsadressen.
  • Bij aanvragen of opzeggen rekenen wij per maand.

Hoe het werkt

Print het Formulier Aanvraag bedrijvenvergunning (pdf 63 kB) en vul het in. Maak een scan van het ingevulde formulier. Stuur het vervolgens naar Loket Parkeren via het contactformulier. Voeg ook als bijlagen bij:

  • Een uittreksel van het handelsregister (KvK) waarin de rechtspersoon en de eigenaar vermeld staan.
  • Als u als werknemer de aanvraag doet: een verklaring van uw werkgever (met daarin het kenteken van de bedrijfsauto en een vermelding dat u als werknemer in dienst bent van het bedrijf).

Op basis van uw aanvraag ontvangt u per e-mail inloggegevens waarmee u zelf de aanvraag voor de vergunning kunt doen. Kiest u bij de aanvraag voor betaling per factuur? Houdt u er dan rekening mee dat de vergunning pas geldig is nadat uw betaling door ons is verwerkt. Als u direct via Ideal betaalt, kunt u ook direct (na validatie) over uw vergunning beschikken.

U kunt het ingevulde aanvraagformulier en de bijlagen ook sturen via de post. Houd dan wel rekening met een lange verwerkingstijd.

Loket Parkeren
Harm Buiterplein 1
9723 ZR  Groningen

Elk bedrijf mag maximaal 5 bedrijvenvergunningen aanvragen. Meer vergunningen aanvragen kan alleen als u de noodzaak daarvan kunt aantonen.

Nieuw kenteken doorgeven

Hebt u een andere auto? Geef uw nieuwe kenteken door (DigiD). De wijziging wordt binnen maximaal 5 werkdagen doorgevoerd.

U kunt meerdere kentekens toevoegen in uw parkeeraccount. Uiteraard moet het kenteken van de auto die u op dat moment gebruikt, gekoppeld zijn aan uw vergunning.

Tijdelijke kentekenwijziging

Staat uw auto bij de garage en hebt u een leenauto? Dan kunt u het kenteken van de leenauto invoeren in uw parkeeraccount (DigiD). Dit is 3 keer per jaar toegestaan, elke keer maximaal 3 weken.

Nieuw adres doorgeven

Is uw bedrijf verhuisd? Regel meteen ook uw parkeervergunning:

  • Als uw bedrijf is verhuisd naar een andere betaald-parkerenwijk buiten het centrum: geef uw adreswijziging door via het contactformulier en voeg als bijlage een uittreksel van de Kamer van Koophandel bij.
  • Als uw bedrijf is verhuisd naar het centrum of naar een wijk zonder betaald parkeren: geef uw adreswijziging door via het contactformulier en voeg als bijlage het ingevulde formulier Aanvraag restitutie van parkeergelden (pdf 411 kB) bij. U kunt het formulier ook bij het loket inleveren. U krijgt dan het parkeergeld terug voor de maanden waarin u de vergunning niet gebruikt. U krijgt het parkeergeld per kwartaal terug en alleen als het bedrag € 10,00 of hoger is.

Parkeervergunning opzeggen

Wilt u uw bedrijvenvergunning opzeggen? Geef de opzegging door via het contactformulier. Vermeld daarbij:

  • uw bedrijfsnaam
  • het KvK-nummer
  • om welke soort parkeervergunning het gaat
  • vanaf welke datum u wilt opzeggen

Uw parkeervergunning wordt dan beëindigd. U krijgt het parkeergeld retour voor de maanden waarin u de vergunning niet gebruikt (alleen als het bedrag € 10,00 of hoger is).

Hebt u nog een parkeerpas? En hebt u daar borg voor betaald? Vul dan het formulier Aanvraag restitutie borg (pdf 29 kB) in en stuur het op (samen met de pas) naar het Parkeerbedrijf. Dan krijgt u de borg teruggestort op uw rekening.

Kosten

Bij aanvragen of opzeggen rekenen wij per maand.

Beschrijving Prijs 2021
Bedrijvenvergunning, per jaar € 106,44
Tweede en volgende bedrijvenvergunning, per jaar € 493,68

Contact

Telefoon 14 050
Contactformulier

Zelf langskomen bij het Loket Parkeren? Kijk op de pagina Bezoekadressen en openingstijden.