Parkeervergunning verlengen en betalen 2018

Vanaf dit jaar gaat de facturering van de parkeervergunningen anders dan u tot nu toe gewend was. Door deze nieuwe manier is het administratieve proces veel eenvoudiger en daardoor minder kostbaar geworden.

Wel is het van belang dat u als vergunninghouder zelf uw vergunningen verlengt vóór 1 januari 2018. Doet u dit niet, dan vervalt uw vergunning.

Dus, wilt u uw parkeervergunning verlengen en betalen voor 2018? Dat kunt u heel gemakkelijk zelf doen via uw eigen parkeeraccount.

Let op:
Betaalt u uw vergunning met automatische incasso? Ook dan moet u via uw account aangeven of u uw vergunning voor 2018 wilt verlengen.

Verlengen en betalen met iDEAL

De gemakkelijkste en snelste manier om te verlengen gaat via iDEAL. Log in met uw eigen parkeeraccount en klik op de knop 'Verlengen'. Deze knop staat in het overzicht, achter uw vergunning. Daarna kunt u betalen via iDEAL.

Hebt u meerdere producten? Dan moet u per product verlengen. Hebt u betaald, dan is uw vergunning verlengd voor 2018.

Verlengen en betalen met factuur

U kunt ook betalen met een factuur. U krijgt dan via de post een rekening van de gemeente. Dit kan via uw account tot 27 november 2017. Zorg er dus voor dat u vóór die datum actie hebt ondernomen. Doet u dit niet, dan kunt u vanaf dat moment alleen nog via iDEAL betalen.

Helaas is het niet mogelijk om na 27 november voor deze optie te kiezen, omdat u na deze datum niet meer 4 weken de tijd kunt krijgen om de factuur te betalen. Deze termijn van 4 weken is de wettelijke termijn die voor de betaling geldt.

Automatische incasso

Als u het jaarbedrag weer automatisch wilt betalen, kies dan voor de mogelijkheid 'Factuur'. 4 weken na uw keuze wordt het bedrag automatisch van uw rekening afgeschreven. De keuze voor 'Factuur' hebt u in uw account tot 27 november 2017. Na deze datum kunt u alleen nog betalen via iDEAL.

Parkeertarieven

Per 1 januari 2018 gelden nieuwe parkeertarieven. Een overzicht hiervan vindt u op gemeente.groningen.nl/parkeertarieven.

Hebt u nog vragen? Bel 14 050 of stuur een e-mail via parkeren@groningen.nl.