Open huiskamer

De Grote Markt is vernieuwd. Dagelijks kun je er weer van genieten. Maar hoe wordt het plein schoongehouden? De gemeente vindt het belangrijk inwoners te informeren en betrekken bij het beheer van de openbare ruimte. Daarom organiseren we op 15 juni de Open Huiskamer op de Grote Markt.

Programma Open huiskamer

Het beheer en onderhoud van onze gemeente is een grote klus. Zo wordt iedere ochtend voor 8 uur de binnenstad al schoongemaakt, gebeurt er van alles onder de grond of komen collega’s van Stadsbeheer in de wijk terwijl je zelf aan het werk bent. Een deel van dit werk heb je mogelijk niet in de gaten.

Het beheer van de openbare ruimte raakt iedereen. Kom zaterdag 15 juni naar het event Open Huiskamer op de Grote Markt. Daar leggen we uit wat we doen, wat je zelf kunt doen en welk werk je bij ons kunt doen.

Wanneer?  

Zaterdag 15 juni 2024 van 12:00 – 16:00 uur

Waar?

Grote Markt

Kosten?

Gratis

Activiteiten

  • Bekijk de voertuigen die we gebruiken. Er is een boot die we gebruiken voor maaiwerkzaamheden, er zijn auto’s op waterstof, vuilniswagen en kolkenzuiger. Je krijgt uitleg en je kunt natuurlijk met de auto's en boot op de foto.
  • Ga in de hoogwerker voor een mooi uitzicht op de Grote Markt. 
  • Kijk in de glascontainer en zie zelf dat we wit en donker glas echt scheiden. 
  • Bezoek de schaftkeet die je in de wijken ziet staan.
  • Bekijk de gerestaureerde vuilniswagen uit 1961 die we in die tijd gebruikten.
  • Zoek de weesfiets in een vol fietsenrek.
  • Doe mee aan de grijpertjesrace. De snelsten krijgen een bioscoopbon voor Forum Groningen.
  • En… voor kinderen tot en met 10 jaar is er een speurtocht.

Informatiemarkt

Is het werk bij Stadsbeheer geschikt voor jou? Doe de test. Hoe verandert en ontwikkelt het beheer van de openbare ruimte? Doe jij ook mee? Hoe ziet de Grote Markt er onder de bestrating uit? Hoe beheert de gemeente bomen? Wil je meer weten over aanstaande veranderingen in het beheer van de openbare ruimte? Of wil je bij ons werken? Ga dan naar de informatiemarkt.

Rondleidingen

  • Om 12:30, 13:30 en 14:30 uur  kun je tijdens een rondleiding zien hoe de nieuwe Grote Markt iedere dag wordt schoongemaakt.
  • Om 13:00, 14:00 en 15:00 uur is er een rondleiding door de Martinitoren.

Verder

Even bijkomen? Koffiepod verkoopt koffie, thee en lekkers op de Grote Markt. Ook zijn er optredens van straatmuzikant Moti en kun je relaxen in een echte huiskamer.

Meer informatie

De gemeente werkt aan een nieuwe strategie voor het beheer van de openbare ruimte. Afgelopen najaar gingen we hierover al in gesprek met inwoners. Op dit moment werken we dit nog uit. Op de Grote Markt kun je alvast ontdekken welke richting het opgaat. De nieuwe strategie wordt begin volgend jaar in de gemeenteraad besproken.