Thesingerun

NOC*NSF Nationale Sportweek 2023

13 september 2023
Nieuws

Groningen staat van vrijdag 15 tot en met zondag 24 september tien dagen lang in het teken van sport en bewegen. Het is de twintigste keer dat de NOC*NSF Nationale Sportweek wordt georganiseerd.

Tijdens de Nationale Sportweek gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Sportclubs, het onderwijs en vele andere organisaties openen hun deuren binnen de gemeente Groningen. Een perfecte kans om gemakkelijk (nieuwe) sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Sport geeft je een boost. In de sportweek streven wij naar een Groningen waarin iedereen geniet van sport.

Events in Groningen

We hebben een prachtige line-up tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek in de gemeente Groningen, boordevol events om (vooral) de jeugd te stimuleren om te bewegen. Wat dacht je van de opening van het MTB Skillspark Meerstad, de Campus Trail, het Urban Sports Event in het Stadspark, Schooltrail Lewenborg, SKSG Date de Topsporter, bijeenkomst Sociale Veiligheid in de sport, start ijsseizoen Sportcentrum Kardinge, Tools voor Trainers, FC Groningen Scholentour XL, Fakkelrun Hoogkerk, Waterwolf Roeimarathon, de 10@10 Challenge, Bslim #BASE kick-off, YouChoose Straatvoetbaltoernooi, Inclusief Sporten en Bewegen, opening ASM-plein Alfa-college en de Thaisner Dörpsrun. Daarnaast krijgen bijna 5.000 basisschoolleerlingen sportlessen aangeboden door diverse sportaanbieders.

Ontdek het sportaanbod bij jou in de buurt

Naast de Nationale Sportweek kunnen inwoners zich vanaf 11 september ook weer inschrijven voor de kennismakingslessen van de Sport- en Cultuurhopper. Tijdens de activiteiten van de Sport- en Cultuurhopper krijg je de kans alle sporten uit te proberen die je maar wilt. Van voetbal en volleybal tot freerunning en schaken. En van rolstoeltennis en goalball tot boksen en korfbal. Een handige én mooie manier dus om het sportaanbod in je buurt te ontdekken en te ervaren welke sport of sportaanbieder bij jou past. Kijk voor het aanbod op sport050.nl/sportweek.

Sportambassadeurs

Sport050 heeft een team vol bekende sporters en coaches bereid gevonden een rol te spelen als sportambassadeur van Groningen. Van Kjeld Zuidema (basketbal) tot aan Lois Abbingh (handbal) en van Daniel Moragues (skateboarden) tot aan Melanie Helweg (handbiken). Allemaal ondersteunen ze de sportweek en de sport in Groningen. Mensen met grote verdiensten voor de sport, nationaal, internationaal én in Groningen.

Kijk op sport050.nl/sportweek voor alle informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen.