Nesciopark Haren

Haren is een dorp met ruim 19.000 inwoners in de gemeente Groningen. Aan de rand van Haren wordt een uniek bedrijventerrein ontwikkeld: Nesciopark. Een bedrijvenpark waar landschap en bebouwing één geheel vormen. Natuurlijk ondernemen in Haren.

Kavels

De verkoop van kavels voor bedrijfspanden en woonwerkpanden is gestart. Voor informatie over bedrijventerrein Nesciopark: neem contact op met de gemeente Groningen. Bel 14 050 of maak een afspraak met een adviseur van de gemeente.

Ondernemen in Haren

Haren heeft vele voorzieningen, een goed ondernemersklimaat, is uitstekend bereikbaarheid met de auto en met de trein. Haren ligt aan de A28 Zwolle-Groningen, even ten zuiden van de stad Groningen. Het dorp heeft een groen, natuurlijk karakter. Aan de rand van Haren wordt een uniek bedrijventerrein ontwikkeld: het Nesciopark. Een bedrijventerrein waar landschap en bebouwing één geheel vormen en gelijkwaardig zijn aan elkaar. Het motto is: Natuurlijk ondernemen in Haren.

Unieke ruimtelijke vormgeving

De ruimtelijke vormgeving van het bedrijvenpark is uniek. Het Nesciopark wordt volgens een bijzonder concept gerealiseerd. Onder andere dankzij een ambitieus streven naar hoogwaardige, onderscheidende beeldkwaliteit. Het bovengrondse beeld is dat van een natuurlijke heuvellandschap waar gebouwen harmonieus in op gaan. Landschap en bebouwing gaan één geheel vormen en zijn gelijkwaardig aan elkaar. Heel anders dus dan een traditionele zichtlocatie langs een snelweg. Een nieuw, spraakmakend fenomeen: landschap en bebouwing staan niet los van elkaar, maar zorgen voor een collectieve zichtbaarheid.

Optimale bereikbaarheid

Het Nesciopark heeft naast het unieke, landelijke karakter, nog een paar belangrijke pluspunten voor ondernemers. Het bedrijventerrein ligt aan de afslag Haren aan de A28, direct naast het veel gebruikte transferium voor de stad Groningen. De locatie is daarmee optimaal bereikbaar.

De pluspunten op een rij

  • Optimale bereikbaarheid
  • Zichtlocatie langs de A28, op een vernieuwende manier zichtbaar
  • Goede infrastructuur
  • Onderscheidend, dankzij de unieke ruimtelijke vormgeving