U bent hier

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag), vrijdag 26 mei en maandag 5 juni (tweede pinksterdag) zijn veel gemeentelijke gebouwen en kantoren gesloten. Lees verder >>

Groningen Schoon Dankzij Mij

Het project 'Minder Afval Dankzij Mij' is bedoeld voor basisscholen in Groningen. Ze krijgen lessen over milieu, afval en opruimen van zwerfafval in de schoolomgeving. Lentekriebels is de jaarlijkse schoonmaakactie.

Minder Afval Dankzij Mij

Deze actie loopt tot 2022.

Aanmelden en contact

Wat u moet weten over Minder Afval Dankzij Mij

Minder wegwerpverpakkingen

Met 'Minder Afval Dankzij Mij' geeft de gemeente Groningen basisscholen in stad en ommeland gratis de mogelijkheid om hun leerlingen drinkbekers en broodtrommels aan te bieden. Veel kinderen nemen hun eten en drinken in kleine verpakkingen mee naar school. In pakjes en zakjes die je na gebruik weggooit. Het gebruik van bekers en broodtrommels levert een bijdrage aan minder wegwerpverpakkingen. Deze actie loopt tot 2022. In deze periode krijgen de basisscholen in de gemeente Groningen de mogelijkheid om gratis mee te doen.

Milieueducatie lessen

De kinderen van de deelnemende scholen kunnen milieueducatie lessen krijgen. Ze gaan met de school of met hun eigen groep zwerfvuil in de schoolomgeving opruimen. Bij Natuur- en Duurzaamheideducatie van de gemeente Groningen zijn lessen en materialen voor scholen beschikbaar die aansluiten bij het thema afval.

Schoolfoto op vuilniswagen

De deelnemende scholen laten met een grote schoolfoto op een aantal gemeentelijke vuilniswagens in de hele stad zien dat ze zich betrokken voelen bij een schone leefomgeving. ‘Minder Afval Dankzij Mij’ loopt nog tot 2022.

Filmpjes op Oog-TV

Lentekriebels

LenteKriebels is de jaarlijkse schoonmaakactie in de gemeente Groningen. De actie is al jaren een succes. Ook van 3 t/m 21 april 2018 ruimen duizenden Groningers hun buurt in de stad op.

Aanmelding 5 februari - 4 maart 2018

Vorm een groep met je buren, school of vereniging. Bedenk een naam voor de groep en plan een actiedatum in april 2018. Vanaf 5 februari 2018 vind je hier het formulier waarmee je jouw groep kunt aanmelden.

Nieuwsbrief LenteKriebels

Meer informatie

  • Facebook 'Groningen Schoon Dankzij Mij'