Meer extra's voor minima

Hebt u een laag inkomen en weinig geld? Veel organisaties bieden extra's voor u en uw kinderen. U bespaart er veel geld mee. Dat is mooi meegenomen.

Mooi Meegenomen

De gemeente heeft een nieuwe versie van het boekje 'Mooi Meegenomen' uitgebracht. U kunt dit boekje downloaden (pdf 3 MB).

De VoorzieningenWijzer

De VoorzieningenWijzer is een programma waarmee we kunnen bekijken of u kunt besparen op uw maandelijkse kosten. De gemeente Groningen werkt samen met mensen van De VoorzieningenWijzer. Met hun kennis van alle regelingen en mogelijkheden bekijken ze samen met u waar u voordeel mee kunt halen. Kijk voor meer informatie op de website van De VoorzieningenWijzer.

Regelingen

Bereken uw recht

Weet u niet op welke kortingen en toeslagen van de Belastingdienst u recht hebt? Op www.berekenuwrecht.nl kunt u dat berekenen. Op deze site van het NIBUD ziet u of u recht hebt op bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag of kindgebonden budget. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Voedselbank Groningen

Hebt u te weinig geld voor de dagelijkse boodschappen? Bij de Voedselbank kunt u gratis eten krijgen. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt om u aan te melden.

Kledingbank Maxima Groningen

Woont u in de voormalige gemeente Groningen? En hebt u te weinig geld voor kleding voor uzelf? Of voor uw kinderen? En bent u klant van de Voedselbank? Dan kunt u bij Kledingbank Maxima gratis nieuwe en tweedehands kleding en schoenen krijgen. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt voor meer informatie.

Kledingbank De Zeecontainer

Bent u geen klant van de Voedselbank? Maar hebt u wel te weinig geld voor kleding? Dan kunt u bij De Zeecontainer gratis kleding en schoenen krijgen. Alle inwoners uit de voormalige gemeenten Groningen, ten Boer en Haren zijn welkom. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt voor informatie.

Kraambank

Zwanger maar geen geld voor de babyuitzet? De Kraambank heeft gratis babykleertjes tot maat 68. Maar ook kinderwagens, badjes, luiers, beddengoed en kraampakketten. En ook zwangerschapskleding voor mama’s. Bij Stichting Babyspullen kunt u een babystartpakket aanvragen. Kijk op de site van de Stadjerspas voor meer informatie. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt voor meer informatie.

Stadjerspas

Met de gratis Stadjerspas krijgt u korting op veel activiteiten en artikelen. Dit voordeel is ook voor uw kinderen die thuis wonen. Alleen als zij jonger zijn dan 18 jaar. Meer informatie op Stadjerspas.nl. Of ga voor meer informatie naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Vakantiebank

Bent u écht eens toe aan vakantie? Maar weet u niet hoe u dat moet betalen? Kijk voor informatie en de voorwaarden op de site van de Vakantiebank.

Weggeefkasten

Op veel plaatsen in Groningen (scholen, buurtcentra, kerken) staan weggeefkasten. U kunt daar gratis spullen ophalen en neerleggen.

StadOogst

Hebt u een eigen onderneming, maar kunt u er niet of nauwelijks van leven? Dan kan StadOogst u misschien helpen.

Regelingen voor inwoners voormalige gemeente Haren

Kledingbank Maxima Sappemeer

Woont u in de voormalige gemeente Haren? En hebt u een laag inkomen? Dan kunt u 2 keer per jaar gratis winkelen bij Kledingbank Maxima Sappemeer. Neem een verwijsbrief mee van de organisatie die u ondersteunt. Meer informatie? Ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Repair Café Haren

Elke laatste zaterdag van de maand tussen 10:00 en 12:30 uur is er in buurthuis de Mellenshorst aan de Waterhuizerweg 36 het Repair Café Haren. Daar repareren mensen gratis uw elektronische apparaten of vervangen verouderde systemen op uw computer. Meer informatie? Ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Speelgoedbank Amalia Hoogezand

Een gratis cadeautje voor kinderen tussen 0 en 12 jaar, voor een verjaardag of feestdagen. Dat kunt u krijgen bij de Speelgoedbank Amalia in Hoogezand.

Speel-O-theek Haren

Bij de Speel-O-theek Haren kunt u speelgoed lenen. Dit is voor alle kinderen van 0 tot en met 12  die in de voormalige gemeente Haren wonen. Ook opa’s, oma’s, gastouders en verzorgers kunnen lid worden. Voor een feestje kun je ook een verjaardagstas of spelletjestas lenen.