U bent hier

Meer extra's voor minima

Woont u in de gemeente Groningen? En hebt u een laag inkomen en weinig geld? Veel organisaties bieden extra's voor u en uw kinderen. U bespaart er veel geld mee. Dat is mooi meegenomen.

Bereken uw recht

Weet u niet op welke kortingen en toeslagen van de Belastingdienst u recht hebt? Op www.berekenuwrecht.nl kunt u dat berekenen. Op deze site van het NIBUD ziet u of u recht hebt op bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag of kindgebonden budget. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Voedselbank Stad Groningen

Hebt u te weinig geld voor de dagelijkse boodschappen? Bij de Voedselbank kunt u gratis eten krijgen. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt om u aan te melden.

Kledingbank Maxima Groningen

Hebt u te weinig geld voor kleding voor uzelf? Of voor uw kinderen? En bent u klant van de Voedselbank? Dan kunt u bij Kledingbank Maxima gratis nieuwe en tweedehands kleding en schoenen krijgen. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt voor meer informatie.

Kledingbank De Zeecontainer

Bent u geen klant van de Voedselbank? Maar hebt u wel te weinig geld voor kleding? Dan kunt u bij De Zeecontainer gratis kleding en schoenen krijgen. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt voor informatie.

Kraambank

Zwanger maar geen geld voor de babyuitzet? De Kraambank heeft gratis babykleertjes tot maat 68. Maar ook kinderwagens, badjes, luiers, beddengoed en kraampakketten. En ook zwangerschapskleding voor mama’s. Bij Stichting Babyspullen kunt u een babystartpakket aanvragen. Kijk op de site van de Stadjerspas voor meer informatie. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt voor meer informatie.

Resto van Harte Groningen

Wilt u wel eens gezellig uit eten? Maar hebt u daar niet genoeg geld voor? Bij Resto van Harte kunt u goedkoop en lekker eten. En u krijgt korting met uw Stadjerspas. Iedereen is van harte welkom!

Vakantiebank

Bent u écht eens toe aan vakantie? Maar weet u niet hoe u dat moet betalen? Kijk voor informatie en de voorwaarden op de site van de Vakantiebank.

Weggeefkasten

Op veel plaatsen in de stad (scholen, buurtcentra, kerken) staan weggeefkasten. U kunt daar gratis spullen ophalen en neerleggen.

Stadoogst

Hebt u een eigen onderneming, maar kunt u er niet of nauwelijks van leven? Dan kan Stadoogst u misschien helpen.