U bent hier

Meer extra's voor minima

Hebt u een laag inkomen en weinig geld? Veel organisaties bieden extra's voor u en uw kinderen. U bespaart er veel geld mee. Dat is mooi meegenomen.

Let op! Tarieven en regels kunnen in de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer afwijken van de tarieven en regels in de stad Groningen. De gemeenteraad gaat hierover nog besluiten nemen.

Regelingen voor inwoners gemeente Groningen en voormalige gemeente Ten Boer

Bereken uw recht

Weet u niet op welke kortingen en toeslagen van de Belastingdienst u recht hebt? Op www.berekenuwrecht.nl kunt u dat berekenen. Op deze site van het NIBUD ziet u of u recht hebt op bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag of kindgebonden budget. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Voedselbank Groningen

Hebt u te weinig geld voor de dagelijkse boodschappen? Bij de Voedselbank kunt u gratis eten krijgen. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt om u aan te melden.

Kledingbank Maxima Groningen

Hebt u te weinig geld voor kleding voor uzelf? Of voor uw kinderen? En bent u klant van de Voedselbank? Dan kunt u bij Kledingbank Maxima gratis nieuwe en tweedehands kleding en schoenen krijgen. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt voor meer informatie.

Kledingbank De Zeecontainer

Bent u geen klant van de Voedselbank? Maar hebt u wel te weinig geld voor kleding? Dan kunt u bij De Zeecontainer gratis kleding en schoenen krijgen. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt voor informatie.

Kraambank

Zwanger maar geen geld voor de babyuitzet? De Kraambank heeft gratis babykleertjes tot maat 68. Maar ook kinderwagens, badjes, luiers, beddengoed en kraampakketten. En ook zwangerschapskleding voor mama’s. Bij Stichting Babyspullen kunt u een babystartpakket aanvragen. Kijk op de site van de Stadjerspas voor meer informatie. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt voor meer informatie.

Stadjerspas

Met de gratis Stadjerspas krijgt u korting op veel activiteiten en artikelen. Dit voordeel is ook voor uw kinderen die thuis wonen. Alleen als zij jonger zijn dan 18 jaar. Meer informatie op Stadjerspas.nl. Of ga voor meer informatie naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Resto van Harte Groningen

Wilt u wel eens gezellig uit eten? Maar hebt u daar niet genoeg geld voor? Bij Resto van Harte kunt u goedkoop en lekker eten. En u krijgt korting met uw Stadjerspas. Iedereen is van harte welkom!

Vakantiebank

Bent u écht eens toe aan vakantie? Maar weet u niet hoe u dat moet betalen? Kijk voor informatie en de voorwaarden op de site van de Vakantiebank.

Weggeefkasten

Op veel plaatsen in Groningen (scholen, buurtcentra, kerken) staan weggeefkasten. U kunt daar gratis spullen ophalen en neerleggen.

StadOogst

Hebt u een eigen onderneming, maar kunt u er niet of nauwelijks van leven? Dan kan StadOogst u misschien helpen.

Regelingen voor inwoners voormalige gemeente Haren

Participatiefonds Haren

U kunt voor sommige kosten een vergoeding krijgen uit het Participatiefonds.

Bereken uw recht

Weet u niet op welke kortingen en toeslagen van de Belastingdienst u recht hebt? Op www.berekenuwrechtplus.nl kunt u dat berekenen. Op deze site van het NIBUD ziet u of u recht hebt op bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag of kindgebonden budget. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Vakantiebank

Bent u écht eens toe aan vakantie? Maar weet u niet hoe u dat moet betalen? Kijk voor informatie en de voorwaarden op de site van de Vakantiebank.

Babystartpakket

Bent u in verwachting en kunt u de uitzet voor uw aanstaande kindje niet betalen? Misschien kan Stichting Babyspullen u verder helpen met een Babystartpakket.

Kledingbank Maxima Sappemeer

Bij Kledingbank Maxima kunt u winkelen als u woont in de voormalige gemeente Haren. Hebt u een laag inkomen? U kunt dan 2 keer paar gratis winkelen bij Kledingbank Maxima Sappemeer. Neem een verwijsbrief mee van de organisatie die u ondersteunt. Meer informatie? Ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Repair Café Haren

Elke laatste zaterdag van de maand tussen 10:00 en 12:30 uur is er in buurthuis de Mellenshorst aan de Waterhuizerweg 36 het Repair Café Haren. Daar repareren mensen gratis uw elektronische apparaten of vervangen verouderde systemen op uw computer. Meer informatie? Ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Stichting Tuingeluk Haren

De Stichting Tuingeluk voor iedereen helpt u bij het onderhoud van uw tuin. Meld u aan via de website.

Zelfoogsttuin Het Proefveld Haren

Aan de Kerklaan 30 in Haren kunt u in de zelfoogsttuin Het Proefveld het hele seizoen groenten, kruiden en bloemen oogsten. Hebt u een laag inkomen? Dan de gemeente € 200,- van het contributiebedrag van € 250,-. Meer informatie? Ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.