Hulppakket

Loop géén €600 mis: vraag energietoeslag aan

31 januari 2023
Nieuws

De prijzen voor energie zijn de afgelopen periode flink gestegen. Inwoners met een laag inkomen krijgen daarom extra geld van de gemeente Groningen om de energiekosten te betalen. In de afgelopen periode hebben veel Groningers al energietoeslag aangevraagd en gekregen, maar nog niet iedereen. Terwijl ze daar wel recht op hebben. Vandaar de oproep aan inwoners met een laag inkomen om de energietoeslag over 2022 nog aan te vragen.

Energietoeslag

Iedereen met een uitkering van de gemeente of een laag inkomen heeft recht op een energietoeslag van €1.500. Toch zijn er mensen die nét iets meer verdienen of niet aan alle voorwaarden voldoen. Om ook die groep te helpen heeft de gemeente Groningen een aparte regeling. Valt u nét buiten de boot voor de energietoeslag van €1.500? Dan heeft u misschien wel recht op de €600 energietoeslag vanuit het hulppakket.

Aanvragen

De energietoeslag over 2022 kan nog worden aangevraagd tot en met 28 februari. Twijfelt u of u recht hebt op de toeslag? Of heeft u eerder een afwijzing ontvangen voor de energietoeslag van €1500? Vraag toch de energietoeslag aan.

Hulp en advies

Komt u er zelf niet uit? Ga dan langs bij het WIJ-team in de buurt. Ze staan in alle wijken klaar om hulp en advies te geven over deze regelingen en te helpen met aanvragen.