Lintjesregen

Lintjesregen 2023 in Groningen

26 april 2023
Nieuws

Burgemeester Schuiling heeft woensdag 26 april 2023 elf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt en één gedecoreerde gebeld, ter gelegenheid van de jaarlijkse Lintjesregen. De uitreiking vond plaats in de Anda Kerkhovenzaal op het stadhuis aan de Grote Markt 1.

Zes Groningers ontvingen de onderscheiding die hoort bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vier personen werden Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Eén persoon is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en één persoon tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Van de twaalf decorandi zijn vier vrouw en acht man. De jongste decorandus is 52 jaar en de oudste is 75 jaar oud. Acht decorandi wonen in Groningen, drie in Haren en één in Garmerwolde.

Lijst met decorandi 

Mevrouw drs. J.H. (Anne) Benneker-Sanders (68 jaar) (Garmerwolde) Lid in de Orde van Oranje-Nassau 
Voor haar verdiensten op het terrein van onder andere cultureel erfgoed, mantelzorg en voetbal.

De heer J.R.A. (Joop) Boertjens (74 jaar) (Groningen) Lid in de Orde van Oranje-Nassau Voor zijn verdiensten op het terrein van bewonersbelangen, zorg en volksvertegenwoordiging.

De heer J. (Jan) de Kort (71 jaar) (Haren) Ridder in de Orde van Oranje-Nassau Voor zijn verdiensten op het terrein van doofblindheid.

Mevrouw prof. dr. K.U. (Katja) Loos (RUG) (52 jaar) (Groningen) Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw 
Hoogleraar Polymer Science en Applied Chemistry aan de RUG, voor haar verdiensten op het terrein van polymeerwetenschappen en duurzaamheid.

Mevrouw H.M.M. (Herma) Van Mal-Zuhorn (61 jaar) (Haren) Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Voor haar verdiensten op het terrein van o.a. jeugdwelzijn, religieus leven en cultuur.

De heer P.A. (Piet) van der Meulen (69 jaar) (Groningen) Ridder in de Orde van Oranje-Nassau Voormalig verpleegkundig specialist bij het UMCG, voor zijn verdiensten op het terrein van gezondheidszorg.

Mevrouw drs. K. (Klarissa) Nienhuys (75 jaar) (Groningen) Ridder in de Orde van Oranje-Nassau Voor haar verdiensten op het terrein van vleermuisbescherming.

De heer R. (Ronald) van Nimwegen (62 jaar) (Groningen) Lid in de Orde van Oranje-Nassau Voor zijn verdiensten op het terrein van o.a. denksport, religieus leven en wijkcohesie.

De heer H. (Harm) Timmer (69 jaar) (Groningen) Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Voor zijn verdiensten op het terrein van religieus leven.

De heer R. (Roeland) van der Schaaf (52 jaar) (Groningen) Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Voor zijn verdiensten als wethouder bij de gemeente Groningen.

De heer G.J. (Gert Jan) de Volder (64 jaar) (Haren)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Voor zijn verdiensten op het terrein van tennis.

De heer T.S. (Tjip) van der Werf ( 69 jaar) (Groningen) Officier in de Orde van Oranje-Nassau  (Wordt gebeld, uitreiken gebeurt later, i.v.m. afwezigheid door vakantie) 
o.a. Voormalig tropenarts, longarts bij het UMCG en hoogleraar infectieziekten aan de RUG, voor zijn verdiensten op het terrein van gezondheidszorg.