Kunstwerf Ebbingekwartier

Onder grote belangstelling vond op 10 oktober 2019 de feestelijk start van de bouw van de Kunstwerf plaats.

Kunstwerf

De Kunstwerf aan de Bloemstraat is het onderkomen van vier theater -en dansgezelschappen: Club Guy & Roni, Het Houten Huis, De Noorderlingen en De Steeg. Zij krijgen in de Kunstwerf werkplaatsen en oefenruimtes.
De gezelschappen zijn nu versnipperd over de stad gehuisvest en vaak in panden in slechte staat.

Club Guy & Roni is een internationaal vermaard dansgezelschap dat innig samenwerkt met het NNT, zowel artistiek als zakelijk. De coproducties tonen topacteurs en dansers, die een nieuw, divers publiek bereiken.
De Noorderlingen stomen jong talent klaar voor de theatervakschool, acteurs als Marcel Hensema en Halina Reijn zijn hun carrière ooit hier begonnen.
Het Houten Huis maakt muziektheater voor kinderen en volwassenen, De Steeg richt zich op de belevingswereld van jongeren en ontwikkelt activiteiten op het gebied van theatereducatie en talentontwikkeling.    

Feestelijke-start-Kunstwerf-Ebbingekwartier-Groningen

Wethouders Roeland van der Schaaf en Paul de Rook omgeven door de vier theatergezelschappen bij de feestelijke start bouw op 10 oktober 2019.

Ontwerp gebouw

Het gebouw van de Kunstwerf is een ontwerp van Ard de Vries en Donna van Milligen Bielke. Dit ontwerp werd twee jaar geleden gekozen uit 107 inzendingen. De jury achtte dit ontwerp stedenbouwkundig interessant door de verwevenheid met de historische omgeving. De open binnenruimte waar de oefenruimtes en werkplaatsen omheen liggen krijgt een tuinontwerp van de vermaarde tuinarchitect Piet Oudolf.
Naar verwachting wordt De Kunstwerf begin januari 2021 in gebruik genomen. 

Ontwerp Kunstwerf Ebbingekwartier