Koningsdag 2018

Koningspaar viert Koningsdag 2018 in Groningen

Groningen heeft de eer om dit jaar de landelijke viering van de verjaardag van de koning te mogen organiseren. Op 27 april 2018 zijn Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aanwezig bij de viering van Koningsdag in Groningen.

Gemeente, provincie en Oranjevereniging staan voor de taak om een groots en massaal feest te organiseren. Deze kans grijpen we met beide handen aan om de stad en regio aan miljoenen Nederlanders van de beste kant te laten zien. Een organisatorische en creatieve uitdaging waarbij we actief samenwerken met heel veel andere organisaties.

Nu al ontvangen we talloze enthousiaste suggesties voor het programma met de Koning uit alle hoeken van de provincie. Heeft u zelf vragen of ideeën voor Koningsdag dan kunt u ons bereiken via koningsdag2018@groningen.nl.  

De voorbereidingen voor de viering zijn in volle gang. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een website waarop u het laatste nieuws kunt volgen. Zodra meer duidelijk is over de organisatie, het programma en via welke weg u van het laatste nieuws op de hoogte blijft, informeren we u daarover.

Vergunning voor evenement, buitentap en standplaats

Wilt u tijdens Koningsnacht en/of Koningsdag 2018 een evenement organiseren, een standplaats innemen of een buitentap plaatsen? Voor een evenement en standplaats heeft u een vergunning nodig. Voor een buitentap een tijdelijke ontheffing van de Drank- en horecawet.

Deze vergunning of tijdelijke ontheffing vraagt u aan bij de gemeente, uiterlijk donderdag 18 januari 2018. De gemeente behandelt alleen aanvragen die op tijd ingeleverd zijn. Door het bijzondere karakter dit jaar van met name Koningsdag kan het zijn dat aanvragen worden afgewezen. De gemeente kijkt graag met u wat er wél mogelijk is.

Bekijk ook de kaderbrief voor (horeca)ondernemers en organisatoren (pdf 90 kB).

Contact

Heeft u vragen over het aanvragen van een vergunning of een tijdelijke ontheffing? Neem dan contact op met de afdeling EvenementenManagement van de gemeente. Telefoon 14 050. Bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur.