Kinderwijkraad Hoogkerk en wethouder Eikenaar

Kinderwijkraad Hoogkerk op bezoek bij wethouder Eelco Eikenaar

09 juni 2023
Nieuws

De Kinderwijkraad Hoogkerk heeft bij de gemeente Groningen een idee ingediend voor verlichting langs het Hegepad. Op vrijdag 9 juni bracht groep 8 van de Anne Frankschool uit Hoogkerk als vertegenwoordiging van de Kinderwijkraad een bezoek aan wethouder Eelco Eikenaar in het Stadhuis om dit idee te bespreken. 

In het najaar van 2022 organiseerde gemeente Groningen de Stem van Hoogkerk. Iedereen kon een idee indienen om Hoogkerk mooier, leuker, veiliger, duurzamer of socialer te maken. De Kinderwijkraad wil graag verlichting langs het Hegepad, zodat zij daar in het donker veilig kunnen fietsen. In een stemronde onder de inwoners van het dorp kwam het idee van de Kinderwijkraad Hoogkerk als winnaar uit de bus! Daarom is de Kinderwijkraad Hoogkerk uitgenodigd door gemeente Groningen om hun idee te bespreken.

Bezoek aan de wethouder

Op 9 juni 2023 ontving wethouder Eelco Eikenaar groep 8 van de Anne Frankschool als vertegenwoordiging van de Kinderwijkraad Hoogkerk in de raadszaal van het stadhuis om het idee van verlichting langs het Hegepad te bespreken. Wat zijn de mogelijkheden en waar liggen eventueel beperkingen? Welke andere belangen spelen een rol? Door middel van het gesprek met de wethouder wil de gemeente Groningen leerlingen iets meegeven van het democratisch proces bij een dergelijk voorstel. 

Kinderwijkraad Hoogkerk

Met de Kinderwijkraad Hoogkerk krijgen kinderen uit Hoogkerk een platform om de dingen te realiseren die zij belangrijk vinden voor hun dorp. De deelnemende kinderen bouwen een eigen netwerk van organisaties en mensen op om hun plannen gerealiseerd te krijgen. Dat biedt de kinderen belangrijke ervaringen en leermomenten: de moed om contact te leggen, vragen te stellen en in gesprek te gaan over dingen die belangrijk voor hen zijn. Ook omgaan met teleurstellingen (wanneer een plan bijvoorbeeld anders tot uiting komt) en presenteren komen hierin aan bod.

Programma

Het programma begon om 9.30 met een welkomstwoord door wethouder Eelco Eikenaar en eindigde om 10.45 uur.