Hulppakket

Hulppakket: regeling maatschappelijke initiatieven

21 december 2022
Nieuws

Begin november is de gemeente gestart met het hulppakket om inwoners tijdelijk extra financieel te ondersteunen. Deze week start een nieuwe regeling: financiële ondersteuning voor maatschappelijke initiatieven. Organisaties of inwoners kunnen tot 1 april 2023 gebruik maken van deze regeling. 

Wethouder Eelco Eikenaar: "Mooi om te zien dat er wijkinitiatieven ontstaan die inwoners helpen de winter door te komen. Deze initiatieven steun ik van harte. Het is nu ook mogelijk financiële hulp te krijgen voor wijkinitiatieven. Zo helpen we elkaar in deze moeilijke tijd."

Hoe werkt het?

U kunt een tijdelijke subsidie aanvragen voor een maatschappelijk (bewoners) initiatief. Dit moet een initiatief zijn om inwoners te helpen ‘de winter door te komen’. Het gaat om wijkinitiatieven die maatschappelijke organisaties of inwoners nemen om anderen te helpen, als gevolg van de sterk gestegen energieprijzen. Bijvoorbeeld een warm buurtcentrum waar iedereen overdag terecht kan voor warmte, gezelligheid en een kopje soep.

Meer informatie

Op onze website staat meer informatie en het aanvraagformulier.