daycare iconHulp voor gedupeerde ouders kinderopvangtoeslagaffaire

Bent u een gedupeerde van de kinderopvangtoeslagaffaire? De gemeente Groningen heeft samen met WIJ Groningen een team samengesteld om gedupeerden van de toeslagenaffaire te helpen. Een vast contactpersoon kijkt samen met u naar uw persoonlijke situatie.

Waar kunnen we u bij helpen?

  • Samen met u brengen we uw financiële situatie en mogelijke oplossingen in beeld. Daaronder valt ook eventuele financiële ondersteuning.
  • Daarnaast kunnen we voor u contact leggen met instanties zoals de belastingdienst, woningcorporaties enzovoort om te helpen bij het uitvoeren van de oplossingen en om te voorkomen dat de problemen groter worden.
  • We kunnen u onder meer ondersteunen bij het aanpakken van gezondheidsproblemen, bijvoorbeeld als gevolg van de langdurige stresssituatie waarin u verkeert.
  • Ook als u een andere ondersteuningsvraag hebt, helpen wij u graag.

Contact

Hebt u vragen of hulp nodig? Bel 14 050 of gebruik het contactformulier. Blijf niet rondlopen met uw vragen en zorgen.

Indienen private schulden

Hebt u een brief gekregen waarin de belastingdienst heeft bevestigd dat u een gedupeerde bent van de kinderopvang toeslagaffaire? En hebt € 30.000 of meer gekregen?  Dan betaalt de SBN (Sociale banken Nederland) de meeste achterstanden af die ontstaan zijn tussen 1 januari 2006 en 1 juni 2021 en die vóór 1 juni 2021 opeisbaar waren.

U kunt deze schulden indienen bij het online loket van de SBN. Hier staan ook de voorwaarden waar u moet voldoen.

Besluit kabinet

Het kabinet heeft besloten om achterstanden op opeisbare private schulden van gedupeerde ouders zoveel mogelijk af te betalen. Het gaat om schulden bij organisaties die geen overheid zijn. Dit zijn bijvoorbeeld schulden die u bij een postorderbedrijf als Bol.com hebt, een niet betaalde tandartsrekening of een huurachterstand bij een verhuurder.

Neem voor ondersteuning contact op met  het serviceteam van SBN of met de gemeente via het contactformulier.

U kunt de antwoorden op veelgestelde vragen over de private schuldenaanpak ook nalezen op de website van de Belastingdienst/Toeslagen.