other iconHulp bij vinden van werk

De gemeente helpt iedereen bij het vinden van werk. Of u nu een (gedeeltelijke) bijstandsuitkering heeft, of niet. Ook als u (nog) niet toe bent aan een betaalde baan, maar wel wat wilt doen voor de maatschappij, dan kunnen wij u daarbij helpen. Misschien is een Participatiebaan of vrijwilligerswerk wel wat voor u. U krijgt begeleiding, tips en sollicitatietraining. U kunt ook gebruik maken van de vacatures en de contacten van de gemeente met uitzendbureaus.

Dichtbij in de wijk

De gemeente wil haar dienstverlening zo dichtbij, laagdrempelig en toegankelijk mogelijk maken voor alle inwoners. Daarom werken al veel coaches Werk & Participatie vanuit locaties bij u in de buurt.
In de wijken werken we nauw samen met maatschappelijke organisaties en lokale ondernemers. Hierdoor kunnen we u nog beter helpen aan een passende baan of bezigheid in uw eigen buurt.

U vindt ons hier:

• De Wegwijzer, Ypemaheerd 42 in Beijum,
  • Wijkcentrum ‘Bij van Houten’, Oliemuldersweg 47  in de Oosterparkwijk
  • Leonard Springerlaan 3 in Groningen Zuid.

Voor de overige gebieden van de gemeente zoeken we nog geschikte locaties.

Bel 050 367 5000 voor informatie en om u aan te melden voor een intakegesprek.

Na uw aanmelding

Tijdens het intakegesprek wordt gekeken welke ondersteuning wij u kunnen bieden bij het vinden van werk en u krijgt een eigen persoonlijke coach toegewezen.

Samen met uw coach gaat u kijken hoe uw kansen op de arbeidsmarkt vergroot kunnen worden. Met een breed aanbod aan trainingen, trajecten en individuele coaching krijgt u inzicht in uw talenten en kwaliteiten. En hoe u die het beste kunt inzetten voor uzelf en uw toekomstige werkgever.

U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van:

• Sollicitatietraining in groepsverband (workshops)
  • Digitale sollicitatietraining in groepsverband (webinars)
  • Individuele coaching (gesprekken met uw coach)
  • Toegang tot de website van Werkmatch. Uw persoonlijk profiel kan makkelijk worden gematcht met passende vacatures.
  • Testen om inzicht te krijgen in uzelf en uw talenten
  • Opleidingstrajecten voor het behalen van diploma’s en certificaten

Vacaturekrant

De vacatures die in Werkmatch staan worden ook in de wekelijkse vacaturekrant geplaatst. Hebt u belangstelling voor een vacature, dan kunt u dit doorgeven aan de contactpersoon die wordt genoemd in de vacature.

• Harm Buiterplein 1, Groningen (Europapark)
  • Met afspraak: maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur
  • Zonder afspraak: maandag t/m vrijdag 09:00 - 11:00 uur
  • Telefonisch een afspraak maken? Bel  050 367 50 00