Regenboogvlag

Groningen hangt op 11 oktober de Regenboogvlag uit

09 oktober 2023
Nieuws

Op woensdag 11 oktober 2023, Internationale Coming-Outdag, hangen wethouder Manouska Molema van Diversiteit en Mark Gils, voorzitter van het COC Groningen en Drenthe, om 08.30 uur gezamenlijk de regenboogvlag uit vanaf de Martinitoren.

Wethouder Diversiteit Manouska Molema: “De regenboogvlag staat symbool voor de solidariteit van de gemeente met haar inwoners, om hen te sterken in het gevoel dat iedereen uniek is en erbij hoort. Met het uithangen van de regenboogvlag geven wij tevens een boodschap af aan inwoners, werknemers, scholen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om open te staan voor seksuele- en genderdiversiteit. Iedereen is anders en in Groningen is ruimte voor iedereen.”

Het jaarlijks uithangen van de regenboogvlag is een onderdeel van de gemeentelijke Diversiteitsagenda