Maai Mei Niet tuin

Groningen bouwt langste ongemaaide grasmat van Nederland

02 juni 2023
Nieuws

Inwoners die meededen aan de ‘Maai Mei Niet’ actie van Duurzaam Groningen, het duurzaamheidsplatform van de gemeente Groningen bouwden samen de langste ongemaaide grasmat van Nederland.

Meer dan 260 deelnemers deden mee en hebben zo samen met de gemeente een oppervlakte van zo’n 96 voetbalvelden niet gemaaid. Na afloop stuurden deelnemers een foto in van hun ongemaaide grasmat en bouwden zo mee aan de langste digitale grasmat ooit in Nederland. Ook maakten zij kans op een ludieke tuinstoel met daarop de tekst: ‘Red de planeet op je luie …’ De video is te bewonderen op de website en social media kanalen van Duurzaam Groningen.

Plantensoorten

Door niet te maaien of minder te maaien komen er meer plantensoorten en daarmee insecten en bijen terug. Wethouder Kirsten de Wrede: “Een maand niet maaien kan voor wel tien keer meer bijen zorgen. En die bijen zijn belangrijk voor zo'n zestig procent van onze voedselgewassen. Daarnaast zorgt langer gras voor minder droogte en warmte. Zo zitten we er dus koeler bij deze zomer.” 

Maai Mei Niet

De gemeente Groningen en Duurzaam Groningen steunen met deze actie het landelijke initiatief Maai Mei Niet. Bekijk ook de video