Huisvuilpas in hand

Grofvuil wegbrengen? Neem uw huisvuilpas mee

14 februari 2023
Nieuws

Inwoners van de gemeente Groningen hebben vanaf 1 maart een pasje nodig om grofvuil weg te brengen. Ieder huishouden in de gemeente krijgt daarover in februari een brief.

Woont u in een straat met ondergrondse containers? Dan hebt u al een huisvuilpas. Het pasje dat u gebruikt om restafval weg te brengen, kunt u straks ook gebruiken voor grofvuil. Voor 1 maart krijgt u een brief met uitleg over het gebruik van de pas.

Grijze en een groene afvalcontainer

Heeft u een grijze en een groene afvalcontainer? Dan krijgt u voor 1 maart een nieuwe huisvuilpas toegestuurd. U heeft deze pas alleen nodig als u grofvuil wegbrengt naar het afvalbrengstation.

Waarom een huisvuilpas voor grofvuil?

Gemeente Groningen heeft twee afvalbrengstations voor grofvuil, aan Duinkerkenstraat 99 en Electronstraat 2. Wie in de gemeente Groningen afvalstoffenheffing betaalt, kan er vier keer per jaar gratis terecht. Ze zijn er dus niet voor afval van buiten de gemeente en ook niet voor het gratis storten van bedrijfsafval. Met de huisvuilpas kunnen we oneigenlijk gebruik van afvalbrengstations beter tegenhouden. Zo houden we de kosten van de afvalverwerking beter in de hand.