Grijze of groene container aanvragen

Is uw afvalcontainer kwijt of kapot? Of wilt u een extra container? Vraag het aan bij de gemeente.

Vraag hier uw grijze of groene container aan.

Regels plaatsen containers

De grijze container (kliko of minicontainer) is voor restafval. De groene container (biobak) is voor groente-, fruit- en tuinafval.

• Zet de container tussen 06:00 en 08:00 uur aan de straat. In voormalige gemeente Haren vóór 07:30 uur.
  • Haal de lege container vóór 24:00 uur weer van de straat.
  • Zet containers die met een zijbelader worden geleegd met de handvatten van de straat af.
  • Zet containers die met een achterlader worden geleegd met de handvatten naar de straat toe.
  • Houdt 50 cm tussen de containers.
  • Zet uw container alleen aan de weg met het deksel dicht.
  • Een container mag maximaal 75 kilo zijn.

Extra container inleveren

Wilt u uw extra (2e) container weer inleveren? Maak dan een afspraak via 050 367 1000. De container wordt dan op de afgesproken dag door de gemeente opgehaald.

Kosten

Let op! Tarieven en regels kunnen in de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer afwijken van de tarieven en regels in de stad Groningen. De gemeenteraad gaat hierover nog besluiten nemen.

• Is uw grijze of groene container vermist? Of stond er geen container bij uw nieuwe woning? Dan is de nieuwe container gratis.
  • Is uw container kapot? De reparatie of een nieuwe container is gratis.
  • Wilt u een extra container aanvragen? Dit kost € 112,25 per jaar per container. In de voormalige gemeente Haren is een extra container gratis.