Grijze of groene container aanvragen

Wilt u een nieuwe grijze afvalcontainer voor huisvuil of een nieuwe groene container voor gft-afval? Omdat uw container kwijt of kapot is? Of omdat u graag een tweede container bij huis wilt? Dan kunt u online een grijze of groene container aanvragen.

Wat u moet weten

• De grijze container is voor restafval. De grijze container wordt ook wel kliko of minicontainer genoemd.
  • De groene container is voor groente-, fruit- en tuinafval. De groene container wordt ook wel biobak genoemd.
  • U mag de container aan de straat zetten op de ophaaldag zelf, tussen 06:00 en 08:00 uur ’s ochtends. In voormalige gemeente Haren vóór 06:30 uur.
  • Zet containers die met een zijbelader worden geleegd met de handvatten van de straat af.
  • Zet containers die met een achterlader worden geleegd met de handvatten naar de straat toe.
  • U mag uw container alleen aan de weg zetten met het deksel dicht.
  • De containers mogen niet zwaarder zijn dan 75 kilo.
  • Op de ophaaldag moet u uw lege container weer van de straat hebben gehaald vóór 24:00 uur.

Extra container inleveren?

Wilt u uw extra container inleveren? Maak dan een afspraak via 14 050. De container wordt dan op de afgesproken dag door de gemeente opgehaald.

Kosten

Let op! Wat betreft de regels en tarieven voor de hele gemeente Groningen: 2019 is een overgangsjaar. Tarieven en regels kunnen in de voormalige gemeenten Haren en Ten Boer afwijken van de tarieven en regels in de stad Groningen. De gemeenteraad moet hierover besluiten nemen.

• Is uw grijze of groene container vermist? Of stond er geen container bij uw nieuwe woning? Dan is de nieuwe container gratis.
  • Is uw container kapot? De reparatie of een nieuwe container is gratis.
  • Wilt u een extra container aanvragen? Dit kost € 112,25 per jaar per container (prijspeil gemeente Groningen 2018). Let op! In de voormalige gemeente Haren is een extra container gratis.