Grijze of groene container aanvragen

Wilt u een nieuwe grijze container voor huisvuil of een nieuwe groene container voor gft-afval? Omdat uw container kwijt of kapot is? Of omdat u graag een tweede container bij huis wilt? Dan kunt u online een grijze of groene container aanvragen.

Wat u moet weten

• De grijze container is voor restafval. De grijze container wordt ook wel kliko, minicontainer of grijscontainer genoemd.
  • De groene container is voor groente-, fruit- en tuinafval. De groene container wordt ook wel biobak genoemd.
  • U mag de container aan de straat zetten op de ophaaldag zelf, tussen 06:00 en 08:00 uur ’s ochtends.
  • Zet containers die met een zijbelader worden geleegd met de handvatten van de straat af.
  • Zet containers die met een achterlader worden geleegd met de handvatten naar de straat toe.
  • U mag uw container alleen aan de weg zetten met het deksel dicht.
  • De containers mogen niet zwaarder zijn dan 75 kilo.
  • Op de ophaaldag moet u uw lege container weer van de straat hebben gehaald vóór 24:00 uur.

Extra container inleveren?

Wilt u uw extra container inleveren? Maak dan een afspraak via 14 050. De container wordt dan op de afgesproken dag door de gemeente opgehaald.

Kosten

• Is uw grijze of groene container vermist? Of stond er geen container bij uw nieuwe woning? Dan is de nieuwe container gratis.
  • Wilt u een extra container aanvragen? Dit kost € 112,25 per jaar per container (prijspeil gemeente Groningen 2018).
  • Is uw container kapot? De reparatie of een nieuwe container zijn gratis.