U bent hier

Technisch onderhoud

Dinsdagmiddag 22 augustus tussen 16:00 en 17:30 uur zijn de meeste webformulieren niet beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Gratis en voordelige activiteiten voor kinderen en jongeren

Hebt u kinderen van 4 t/m 18 jaar? Verschillende organisaties in Groningen organiseren gratis en voordelige activiteiten. Een overzicht.

Sport en activiteiten

Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG)

Gratis activiteiten voor kinderen, zoals knutselen, kooklessen, theater maken of muziekles. Ook in vakanties organiseert de SKSG activiteiten. Bekijk een locatie bij u in de buurt en kijk bij Nieuws & Activiteiten.

Check050.nl

Iedere week een breed aanbod van sportieve, leerzame maar vooral leuke activiteiten voor kinderen van 4 t/m 18 jaar. In de schoolvakanties is er een speciaal aanbod. Meer informatie op de check050.nl.

B-Slim

Gratis sportactiviteiten voor kinderen in de wijk. Meer informatie op bslim.nl. Kijk bij ' Welke wijken doen mee?'.

Spelcontainers/fietsreparaties

Met het sport- en spelmateriaal uit de spelcontainer kunnen kinderen (4-12 jaar) gezellig en veilig buitenspelen. Ze kunnen o.a. voetballen, basketballen, spelen met skelters, fietsjes, skeelers en hoepels. Kinderen kunnen ook leren kleine fietsreparaties zelf te doen. Het materiaal en de hulp zijn gratis.

Jeugdsportfonds

Wil uw kind (van 4 t/m 17 jaar) graag lid worden van een sportclub? En hebt u te weinig geld om de contributie of het lesgeld te betalen? Neem dan contact op met het Jeugdsportfonds. Aanvragen kan alleen via een tussenpersoon. Hebt u een Stadjerspas? Dan komt u automatisch in aanmerking voor het Jeugdsportfonds.

Stichting Leergeld

Wil uw kind (van 4 t/m 17 jaar) graag op zwemles? Of muzieklessen volgen op de muziekschool? Of meedoen aan een andere hobbyclub? U kunt een vergoeding hiervoor zelf aanvragen bij Stichting Leergeld.

Jeugdcultuurfonds

Wil uw kind (van 4 t/m 17 jaar) graag meedoen aan muziek, dans, zang, tekenen en andere culturele activiteiten? Maar hebt u zelf daar geen geld voor? Neem dan contact op met het Jeugdcultuurfonds. Aanvragen kan alleen via een tussenpersoon.

Steun van de voedselbank

Stichting kinderen van de voedselbank geeft kledingpakketten uit voorzien van nieuwe kleding, nieuwe schoenen, en een aantal leuke nieuwe cadeautjes. Voor kinderen die op de basisschool zitten hebben ze een verjaardagsbox om een feestje te kunnen vieren. Voor het aanvragen moet u minimaal 3 maanden bij de Voedselbank zitten.

Techniek en wetenschap

De Jonge Onderzoekers

Kinderen en jongeren (van 8 t/m 17 jaar) die techniek en wetenschap leuk vinden, kunnen terecht bij de Jonge Onderzoekers Groningen. Tijdens workshops (ook in de vakantie) leren kinderen bijvoorbeeld een radio bouwen, een mooie game of website bouwen of maskers en tassen maken.

Technisch & Creatief Jeugdcentrum

Houdt uw kind van computers of van elektronica en mechanica? Of wil uw kind meer leren over fotografie of het mixen van muziek? Bekijk de activiteiten van het Technisch & Creatief Jeugdcentrum (Stichting SCN).

Kidsreporter

Kinderen gaan de wijk in op zoek naar gratis activiteiten en voorzieningen voor kinderen. Ze maken samen met een mediadocent een filmpje over gratis activiteiten en voorzieningen in de wijk. De film is om andere kinderen en ouders in de wijk te informeren. Meer informatie bij het jeugdteam in de wijk.

Bibliotheek

Iedereen van 0 t/m 17 jaar oud, kan gratis lid worden van de bibliotheek. Je mag 10 boeken, dvd's, tijdschriften en/of games per keer in huis hebben.

Jongerenwinkel

Je kunt bij Jimmy's Jongerenwinkel altijd binnenlopen...

  • Als je een vraag hebt over geldzaken, school...met al je vragen kun je bij ons terecht!
  • Als je een leuk idee hebt, zoals een filmavond of een jamsessie houden, is Jimmy's de plek waar je dit kunt doen, de vrijwilligers en stagiaires vinden het leuk om je erbij te helpen!
  • Maar ook als je gewoon lekker wilt chillen.