Goed idee voor uw buurt indienen

Hebt u een goed plan of initiatief voor uw wijk? Maar lukt het u niet om het alleen uit te voeren? Dan kunt u voor hulp contact opnemen met het gebiedsteam van uw wijk of dorp.

Na uw indiening

Het gebiedsteam gaat graag met u in gesprek over uw goede idee voor de buurt. Als u het online formulier hebt opgestuurd, bekijken de leden van het gebiedsteam uw plan. Daarbij kijken zij of de gemeente misschien bewoners bij u in de buurt, u kunnen meehelpen om het project uit te voeren. Daarover neemt iemand van het gebiedsteam contact met u op.

Voorbeelden van bewonersinitiatieven

Veel inwoners van de gemeente hebben al ideeën uitgevoerd in hun buurt. In het magazine "Groots in Groningen: de kracht van klein" staat het resultaat over 4 jaar. U vindt hier ervaringen uit wijken en dorpen. Bewoners, ondernemers en bestuurders vertellen hoe zij hun buurt bijvoorbeeld socialer, veiliger, sportiever of duurzamer hebben gemaakt.

Veel wijkinitiatieven kunt u vinden op uw wijkwebsite.