Ondergrondse huisvuilcontainer

Gemeente vraagt bewoners vanwege hitte huisvuil op tijd aan te bieden

09 augustus 2022
Nieuws

Vanaf woensdag 10 augustus is het Nationaal Hitteplan actief. Om medewerkers in de buitendienst te beschermen tegen extreme hitte past ook de gemeente Groningen dit plan toe. Dat heeft gevolgen voor de huisvuilinzameling. De gemeente vraagt bewoners om hun grijze- en groene afvalcontainer op de ophaaldag tussen 06:00 en 08:00 uur aan te bieden. Dit geldt ook in het weekend. De ophaalmedewerkers starten de komende dagen op tijd om voor de middaghitte terug te zijn. Op maandag 15 augustus wordt er in de middag geen huisvuil opgehaald. De middagroute wordt in de ochtend gereden. 

Start om 06:00 uur

Het legen van de ondergrondse containers is tijdens het Nationaal Hitteplan vanaf 06:00 uur in de ochtend. Dit geldt ook voor het weekend. Dat kan mogelijk leiden tot geluidshinder in de vroege ochtend. Door eerder te beginnen kan de gemeente het huisvuil ook tijdens de hitte zoals gebruikelijk ophalen. 

De gemeente vraagt bewoners altijd hun groene en grijze containers op de ophaaldag tussen 06:00 en 08:00 uur aan de weg te zetten, in de voormalige gemeente Haren is dit voor 07.30 uur. In de praktijk zijn bewoners gewend aan een vast ophaaltijdstip. Dat zal de komende dagen anders zijn vanwege de vroege diensten. Indien het Nationaal Hitteplan langer van kracht is, zal de gemeente dit ook toepassen en hierover via haar kanalen over communiceren.