Vijf jaar kinderburgemeester

Gemeente Groningen viert 5-jarig jubileum Kinderburgemeester

03 april 2023
Nieuws

Javano was in 2017-2018 de eerste Kinderburgemeester van de gemeente Groningen. Inmiddels heeft Fatoumata in 2022 het stokje na nog drie kinderburgemeesters overgenomen. In totaal heeft de gemeente Groningen al vijf kinderburgemeesters en vijf loco-kinderburgemeesters gehad.

Op vrijdagmiddag 31 maart kwamen deze (ex) loco- en kinderburgemeesters samen om dit jubileum te vieren.

Ambassadeur Beatrix Kinderziekenhuis

De meeste kinderburgemeesters waren tijdens hun ambtstermijn ambassadeur van het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMCG. Zij hebben zich altijd hard gemaakt voor het welzijn van het Beatrix Kinderziekenhuis en het behoud van het Kinderhartcentrum in Groningen. Daarom brachten de (ex) loco- en kinderburgemeesters tijdens het jubileumfeest eerst een bezoek aan het Beatrix Kinderziekenhuis. Om het personeel en de patiëntjes te feliciteren met het voorgenomen besluit tot behoud van het kinderhartcentrum, namen zij een taart in hartvorm en ballonnen mee.

Pubquiz

Vervolgens ging het gezelschap naar het Stadhuis, waar een film vertoond werd over 5 jaar kinderburgemeester in Groningen. Daarna speelden ze een pubquiz. Dit laatste deden de (ex) loco- en kinderburgemeesters samen met kinderen van wethouders en raadsleden. Deze waren op uitnodiging van burgemeester Schuiling aanwezig in het Stadhuis om een kijkje te komen nemen op de werkplek van hun ouders.

Initiatief

De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven in de Groningse politiek. In april start alweer de zoektocht naar de 6e (loco-)kinderburgemeester voor de ambtstermijn 2023 – 2024. Kijk voor meer informatie op onze website.