Geld en hulp bij laag inkomen

Extra's voor mensen met weinig geld die in de gemeente Groningen wonen. Maak er gebruik van. U bespaart er geld mee. Dat is mooi meegenomen.

Regelingen

Bijstandsuitkering

Hebt u te weinig inkomen om van te leven? En kunt u geen werk vinden? Dan kunt u een bijstandsuitkering aanvragen. Of ga voor meer informatie naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Minder of geen gemeentebelasting betalen

Hebt u een laag inkomen en weinig vermogen? En kunt u de gemeentelijke belasting niet betalen? Misschien hebt u recht op kwijtschelding. U hoeft dan minder of soms niet te betalen. Of ga voor meer informatie naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Zorgverzekering voor minima

Hebt u een laag inkomen? En wilt u wel goed verzekerd zijn tegen ziektekosten? Vraag dan de zorgverzekering GarantVerzorgd aan.  Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Bijzondere bijstand

Hebt u een laag inkomen? En moet u opeens kosten maken die u niet kunt betalen? Kosten die u nergens anders vergoed krijgt? Vraag dan bijzondere bijstand aan bij de gemeente. Of ga voor meer informatie naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Stadjerspas

Met de gratis Stadjerspas krijgt u korting op veel activiteiten en artikelen. Dit voordeel is ook voor uw kinderen die thuis wonen. Alleen als zij jonger zijn dan 18 jaar. Meer informatie op Stadjerspas.nl. Of ga voor meer informatie naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Meerkostenregeling chronisch zieken

Hebt u een chronische ziekte of beperking? En hebt u een laag inkomen? Dan hebt u misschien recht op extra geld. Omdat u extra kosten hebt. U moet wel voldoen aan een paar voorwaarden.

Bijstand voor vervanging kapotte apparaten (witgoedregeling)

Gaat uw wasmachine, televisie, computer, kooktoestel of koelkast kapot? En hebt u al vijf jaar of langer een laag inkomen? Dan betaalt de gemeente  voor u een vervangend apparaat. Dit heet de witgoedregeling. Of ga voor meer informatie naar het WIJ-team bij u in de buurt.

Gratis hulp bij geldproblemen of schulden

Hebt u dringende geldproblemen of schulden? En woont u in de gemeente Groningen? Ga dan naar de Groningse Kredietbank (GKB). Zij helpen u gratis. Bijvoorbeeld met een schuldregeling, wanneer u uw schulden niet of moeilijk kunt aflossen. Ook jongeren met schulden helpt de GKB. Ga voor meer informatie naar het gratis inloopspreekuur van het GKB. Of ga naar het WIJ-team bij u in de buurt.