Flyeren of samplen melden

Wilt u folders, flyers of promotiemateriaal (sampling) uitdelen op straat? Dat moet u melden. Lees eerst welke regels hiervoor gelden.

Regels

Algemeen

  • Commercieel flyeren en samplen is verboden in het centrum van Groningen, het Stationsgebied en het gebied Westerhaven.
  • In de rest van de gemeente Groningen is flyeren en samplen wél toegestaan, zowel voor commerciële als niet-commerciële doeleinden. U hoeft hiervoor geen melding of aanvraag te doen.
  • Uitzondering: flyeren in de Herestraat in Groningen is helemaal niet toegestaan.
  • Niet-commerciële flyer en sample acties in het centrum van Groningen, het stationsgebied en het gebied Westerhaven moet u minstens 1 week van tevoren melden bij de gemeente.
  • Niet-commerciële flyer en sample acties in het centrum van Groningen, het stationsgebied en het gebied Westerhaven mogen alleen plaatsvinden op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en op koopzondagen tussen 12:00 uur en 18:00 uur. Op donderdag en op andere aangewezen koopavonden mag en het flyeren en samplen plaatsvinden tussen 12:00 uur en 21:00 uur.
  • Uitzondering: flyeren in de Herestraat in Groningen is helemaal niet toegestaan.
  • Na afloop van het flyeren moet u eventuele rommel op straat zelf opruimen.
  • Ook let de gemeente op mogelijke gevolgen voor de openbare orde: teksten op een flyer mogen niet opruiend zijn.

Kaart begrenzing Centrum Groningen, Stationsgebied en Westerhaven

Euroborg

  • Voor niet-commerciële flyer- en samplingacties bij en in de omgeving van de Euroborg, na afloop van een thuiswedstrijd van FC Groningen, moet u minstens 1 week van tevoren een melding doen.
  • Voor commerciële flyer- en samplingacties na afloop van een thuiswedstrijd moet u 4 weken van te voren een ontheffing aanvragen.

Kaart begrenzing stadion Euroborg

Politieke partijen

Politieke partijen krijgen (op aanvraag) een doorlopende ontheffing van het in de binnenstad geldende sampling- en flyerverbod.

Melding doen

Na de melding

Na uw melding krijgt u een bevestigingsmail met daarin de voorwaarden waar u zich aan moet houden. De gemeente beoordeelt uw melding. Als u binnen 5 werkdagen na uw melding geen bericht hebt ontvangen, kunt u uw flyers, folders of promotieartikelen uitdelen.

Naar het loket

Harm Buiterplein 1, Groningen (Europapark)

Telefoon 14 050
Contactformulier

Loket Haren

Maak voor het loket altijd een afspraak. Bel 14 050.

Raadhuisplein 10
Maandag t/ m vrijdag 08:30 - 12:00 uur
+ maandag 15:00 - 19:00 uur
+ woensdag 14:00 - 16:30 uur

Loket Ten Boer

Hendrik Westerstraat 24
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 12:00 uur,
+ maandagmiddag 14:00 - 18:00 uur