Financiële hulp als u stopt met uw bedrijf

Wilt u uw bedrijf beëindigen en is uw gezinsinkomen beneden bijstandsniveau? Dan kunt u bij de gemeente terecht voor financiële steun. U kunt een bijstandsuitkering voor zelfstandigen aanvragen (bbz-uitkering). Deze uitkering is even hoog als een gewone bijstandsuitkering. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Gesprek aanvragen

Vul dit formulier in, scan het in en mail het naar: zelfstandigen@groningen.nl. Dan nemen wij binnen 14 dagen contact met u op. U kunt het ingevulde formulier ook via de post opsturen. Het adres is: Werkplein, t.a.v. afdeling Zelfstandigen, Postbus 1125, 9701 BC Groningen.

Naar het loket

U kunt zich ook melden bij het loket en daar het formulier invullen. Het adres is:

Werk en Inkomen

Harm Buiterplein 1, 9723 ZR Groningen (maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur)

050 367 50 00 (maandag t/m vrijdag 08:30 - 17:00 uur)

Hoe het werkt

Als u aan de voorwaarden voldoet, biedt de gemeente de volgende financiële hulp:

Ouder dan 55

Bent u 55+ en wilt u stoppen met uw bedrijf, maar kunt u nog niet met pensioen? Dan kunt u een IOAZ-uitkering krijgen. Deze uitkering moet u aanvragen voordat u met uw bedrijf stopt. U bent verplicht om te solliciteren.

Wat u moet weten

Algemene voorwaarden IOAZ-uitkering

• U bent 55 jaar of ouder en u hebt nog geen recht op AOW
  • Uw inkomen is beneden het niveau van de bijstand