Financiële hulp als u stopt met uw bedrijf

Wilt u uw bedrijf beëindigen en is uw gezinsinkomen beneden bijstandsniveau? Dan kunt u bij de gemeente terecht voor financiële steun.

U kunt een bijstandsuitkering voor zelfstandigen aanvragen (Bbz-uitkering). Deze uitkering is even hoog als een gewone bijstandsuitkering. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Gesprek aanvragen

Vul het formulier (pdf 23 kB) in, scan het en mail het naar zelfstandigen@groningen.nl. Wij nemen dan binnen 14 dagen contact met u op.

U kunt het ingevulde formulier ook via de post sturen. Het adres is: Werkplein, t.a.v. afdeling Zelfstandigen, Postbus 1125, 9701 BC Groningen.

Naar het loket

U kunt zich ook melden bij het loket en daar het formulier invullen. Het adres is:

Werk en Inkomen
Harm Buiterplein 1
9723 ZR Groningen
Maandag t/m vrijdag 09:00 - 17:00 uur

Hoe het werkt

Als u aan de voorwaarden voldoet, biedt de gemeente de volgende financiële hulp:

Ouder dan 55

Bent u 55+ en wilt u stoppen met uw bedrijf, maar kunt u nog niet met pensioen? Dan kunt u een IOAZ-uitkering krijgen. Deze uitkering moet u aanvragen voordat u met uw bedrijf stopt. U bent verplicht om te solliciteren.

st-ab.nl