duurzame huizendag

Energiezuinig en duurzaam wonen: 20 Groningers openen deuren tijdens Duurzame Huizendag

16 september 2022
Nieuws

De najaarseditie van de Groningse Duurzame Huizendag op zaterdag 8 oktober 2022 van 13:00-17:00 zit vol inspiratie. Door de hele gemeente openen 20 duurzame bewoners hun deuren om te delen hoe zij duurzaam wonen en hun energierekening omlaag hebben gebracht.

Bekijk warmtepompen, zonnepanelen, elektrisch rijden en groene tuinen

Wat kun je simpel zelf doen om te besparen? Hoeveel zonnepanelen heb je nodig om elektrisch te rijden? Hoe bevalt een warmtepomp? Wat komt er bij vloerverwarming kijken? Welke soorten isolatie zijn er? En hoe maak je je tuin en dak klimaatvriendelijk? Dat vertellen de enthousiaste bewoners je. Ook hoor je wat het kost, oplevert en over ervaringen met installateurs.

‘Verduurzamen is vernieuwen. Je doet dingen die je nog niet deed. Mooi dat je van elkaar kunt leren, en ik ben trots op alle bewoners die dit mogelijk maken’, aldus wethouder Energietransitie Philip Broeksma.

Programma

Bezoek de twee duurzaamheidsmarkten: In de Oosterparkwijk wordt een Recycle festival georganiseerd. Je kunt er je kleding ruilen, knutselen met afval en diverse lezingen beluisteren. In Helpman moet je zijn voor de groene daken, een stekjesmarkt, een duurzame rondleiding door het oude RKZ en kun je er ieder uur een tuinschets van een architect winnen. Duurzaam Groningen is aanwezig met energiecoaches, informatie over subsidies en leningen, stappenplannen en advies. En Grunneger Power met hulp voor bewoners die samen hun buurt willen verduurzamen. Verder vind je in de Groningse buurten de duurzame buurtinitiatieven waar je mee in gesprek kunt.

Langskomen? Reserveer je plek

Binnenkijken in een woning? Meld je dan aan om zeker te zijn van een plekje. De bewonersinitiatieven en markten zijn vrij te bezoeken. Ga voor meer informatie naar de website van Duurzaam Groningen.

De Duurzame Huizendag wordt georganiseerd door Duurzaam Groningen en Grunneger Power in samenwerking met Duurzaam Oosterpark, Duurzaam Helpman, de Groenste Buurt, Duurzaam Haren en Paddepoel Energiek.