hulppakket

Energietoeslag ook voor iets hogere inkomens

03 november 2022
Nieuws

Op woensdag 2 november heeft de gemeenteraad het budget voor het hulppakket beschikbaar gesteld. Dit betekent de start van een aantal nieuwe regelingen. Eén van de regelingen is het uitbreiden van de energietoeslag voor inwoners die nét buiten de boot vallen voor de energietoeslag van 1.500 euro.

U kunt de regelingen vinden op onze website. Hebt u een inkomen tussen 120% en 140% van de bijstandsnorm? Dan komt u in aanmerking voor deze eenmalige energietoeslag. Het bedrag van deze eenmalige energietoeslag is 600 euro. U kunt deze energietoeslag aanvragen tot en met 31 december 2022.

Hebt u al eerder een aanvraag energietoeslag gedaan en hierover een afwijzing ontvangen? Omdat uw inkomen hoger ligt dan 120% van de bijstandsnorm? Dan moet u opnieuw een aanvraag indienen om in aanmerking te komen voor de energietoeslag van 600 euro.

Alle informatie over deze nieuwe regeling en het aanvraagformulier vindt u op onze website. Weet u niet of u in aanmerking komt of wilt u hulp bij het aanvragen? Dan kunt u terecht bij het WIJ-team in uw buurt.

Moeite met rondkomen

Komt u niet in aanmerking voor deze regeling? En heeft u toch moeite om rond te komen door de sterk gestegen prijzen voor energie? Dan kunt u misschien wel in aanmerking komen voor bijzondere bijstand voor energiekosten. Goed om te weten: vanaf 1 november is er geen vermogenstoets. Dit betekent dat we uw spaargeld of andere eigendommen niet meetellen in de berekening voor bijzondere bijstand energiekosten.

Hulp en advies

U kunt altijd terecht voor advies over uw financiële situatie tijdens het inloopspreekuur van de Groningse Kredietbank. Ze zijn er voor iedereen. Ook kijken ze samen met u voor welke regelingen u eventueel in aanmerking komt. Voor advies over het besparen van energie zijn er verschillende mogelijkheden. Zoals een afspraak met een gratis energiecoach. Kijk voor alle regelingen vanuit het hulppakket op: gemeente.groningen.nl/hulppakket.