surcharges iconEnergietoeslag 2023

Nieuwe landelijke wetgeving wordt bekend in oktober 2023. Lees ook de informatie over Bijzondere Bijstand voor energiekosten.

Nieuwe landelijke wetgeving

U kunt de eenmalige energietoeslag 2023 nog niet aanvragen. Voor deze toeslag is op 3 juli 2023 een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd. De Tweede en Eerste kamer moeten hier nog over beslissen. Kijk op de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.

Bijzondere bijstand

Door de stijging van de energieprijzen kan de jaarafrekening of het maandelijks voorschotbedrag van uw energierekening flink hoger zijn. Hebt u geen recht op de energietoeslag of is dit niet voldoende? Dan kunt u misschien gebruik maken van bijzondere bijstand voor energiekosten. Vanaf 1 november 2022 tellen uw spaargeld of andere eigendommen niet mee voor de berekening. 

Mijn Groningen

Mijn Groningen is uw persoonlijke online pagina bij de gemeente Groningen. U kunt op Mijn Groningen informatie vinden over meerdere producten en deze direct aanvragen, online regelen of bekijken.

Als we uw aanvraag hebben ontvangen, houden we u op de hoogte per post en digitaal. Digitaal gaat dit via Mijn Groningen. In Mijn Groningen kunt u ook aanvullende bewijsstukken toevoegen als de gemeente dat van u vraagt.