U bent hier

Economisch beleid

Het economische beleid van de gemeente Groningen staat beschreven in de volgende beleidsplannen.

Economische Agenda 2015-2019

De economische agenda is de verzameling van de economische plannen voor de komende jaren. De gemeente Groningen, het Groningse bedrijfsleven en de plaatselijke kennisinstellingen hebben de agenda samen opgesteld.

G-Kwadraat 2015-2019

Het G-Kwadraat beschrijft de strategische plannen om van Groningen een internationale kennisstad, aantrekkelijke stad en bedrijvige stad te maken. Samenwerken, innoveren en profileren staan daarbij centraal. Met als doel: meer werkgelegenheid in Groningen.

Akkoord 3.0

De samenwerking met het bedrijfsleven en de kennisinstellingen uit Groningen staan centraal in het Akkoord 3.0. Groningen profileren als internationale kennisstad en centrum van innovatie is het doel van de afspraken uit het akkoord.

Convenant Ondernemend Groningen

Het Convenant Ondernemend Groningen bevat de afspraken tussen de gemeente en het bedrijfsleven om samen de werkgelegenheid in Groningen te stimuleren.

De Rode Loper: beleidsvisie werklocaties

In de beleidsvisie De Rode Loper beschrijft de gemeente de ambitie om de kantorenlocaties en bedrijventerreinen in Groningen zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag van ondernemers.