De route loopt via de monumentale Cortinghpoort

Diana deed mee aan de Welkom in de Wijk Wandeling: ‘Ik woon al jaren in de wijk, maar heb nieuwe plekken ontdekt’

27 september 2022
Nieuws

Op een zonnige vrijdagmiddag rond drie uur komen er steeds meer inwoners het pleintje oplopen bij buurt- en speeltuinvereniging De Hoogte. Van vrolijke gezichten, tot ietwat gespannen gezichten en vooral veel nieuwsgierige gezichten: het zijn allemaal inwoners die zich hebben aangemeld voor de Welkom in de Wijk Wandeling georganiseerd door coöperatie GoeieBuurt.

De eersten die het plein op komen wandelen zijn Diana en haar buurvrouw. De twee buurvrouwen komen uit de Korrewegwijk. “We wonen al jaren naast elkaar en zijn bekend in de wijk”, vertelt één van hen. “Nouja, we dachten dat we bekend waren: want de eerste plek, deze speeltuin, kenden we al niet”, grapt de andere buurvrouw.

Nieuwe plekken ontdekken

De beide dames zijn direct al enthousiast om ook de andere nieuwe plekken te ontdekken, want daar is de Welkom in de Wijk Wandeling voor bedoeld. “Of je nu nieuw bent in de wijk, of er al jaren woont: met de wandeling willen we mensen kennis laten maken met elkaar en met de faciliteiten in de wijk. Het stukje ‘noaberschap’ weer terugbrengen”, vertelt één van de vrijwilligers en tevens gids  van GoeieBuurt.

Friesland

Aan de wandeling doet ook een stel mee. Hun reden? “We zijn net gaan samenwonen en mijn vriend komt uit Heerenveen, dit vonden we het ideale moment voor hem om zijn nieuwe woonwijk in Groningen beter te leren kennen.”

Graffititunnel

Na een korte uitleg over de buurt- en speeltuinvereniging De Hoogte gaat de wandeling van start. De route loopt via de monumentale Cortinghpoort, langs de Helix flat, via de graffititunnel naar Sportcentrum Noord. Hier houdt de groep een korte stop voor een rondleiding door het gebouw.

Sociale en sportieve activiteiten

Tijdens de rondleiding vertelt een medewerker over het gebouw zelf en de sociale en sportieve activiteiten die er worden georganiseerd. Daarna gaat de route verder via de frietkraam op de hoek van de Korrewegwijk richting het Molukkenplantsoen en het Floreshuis.

Floreshuis

Eenmaal aangekomen bij het Floreshuis - het eindpunt van de wandeling - krijgt iedereen een hapje en drankje. “Ik vond het geweldig”, zegt Leonora, die ook mee heeft gewandeld en woont in de Professorenbuurt. “Als vrijwilliger van Humanitas ken ik veel plekken en mooie initiatieven in de wijk wel, maar ik vond het vooral leuk om nieuwe mensen te ontmoeten”, vertelt ze met een lach op haar gezicht.

Meewandelen

Ook de andere wandelaars zijn het hier mee eens. “Mooi om te zien dat er zoveel initiatieven in de wijk zijn. En goed om te weten, want zo kunnen we onszelf hier ook een voor aanmelden.” Nieuwsgierig en ook eens zin om met een groepje de wijk te ontdekken? Meld je dan aan voor de wandeling via de website.

Verschillende routes

Deze groep ging mee naar de Route Noord, maar er is ook een Route Zuid. Deze start bij Het Pand aan de Madoerastraat en eindigt bij Edanz aan de Van Oldenbarneveltlaan.