Ondersteuning voor ondernemers tijdens coronavirus

Laatst gewijzigd: maandag 16 mei 2022

Eén loket voor ondersteuning bij heroriëntatie, werk, hulp bij schulden

Vanaf 1 januari 2021 kunnen ondernemers ondersteuning krijgen bij heroriëntatie. Dat betekent dat u hulp krijgt bij het onderzoeken van nieuwe kansen voor uw bedrijf. Ook kunt u steun krijgen voor onderzoek naar uw kansen op de arbeidsmarkt.

Voor wie?

Deze ondersteuning is speciaal voor ondernemers die minder inkomen hebben door de coronacrisis. U kunt deze regeling aanvragen bij de gemeente náást de financiële ondersteuning van de Bbz.

Welke ondersteuning voor heroriëntatie kunt u aanvragen?

U kunt ondersteuning aanvragen bij de gemeente Groningen voor:

• Het voortzetten van uw eigen bedrijf.
  • Het vinden van een baan in loondienst, mogelijk in combinatie met uw eigen bedrijf.
  • Het stoppen met uw bedrijf.
  • Hulp bij schulden.

U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier. Lees ook de folder Heroriëntatie Ondernemers (pdf 702 kB)

Naast de ondersteuning van de gemeente zijn er meer mogelijkheden voor heroriëntatie:

• U kunt kijken op de website kvk.nl/informatiewijzer. Dit is een overzicht van de informatie over heroriëntatie van onder andere de Kamer van Koophandel, de Rijksoverheid en diverse brancheorganisaties.
  • Het project 'Kansrijk beroep' van Werk In Zicht voor oriëntatie op een ander beroep. Dit online leren project is ook voor ZZP-ers met een Tozo uitkering. Als ondernemer kunt u gratis en onbeperkt kiezen uit competentietesten, leerroutes en opleidingen.
  • Het leerwerkloket Groningen.
  • Het project 'Nederland leert door' van het IMK.
  • Ondersteuning door het Ondernemersklankbord.
  • Gratis (of tegen een kleine bijdrage) opleiding met certificering bij Scholingsalliantie.
  • Warenhuis Groningen: online platform waar winkeliers hun producten kunnen aanbieden.
  • Corona toolkit: initiatief van Groningen City Club waar ondernemers uit de gemeente Groningen terecht kunnen met vragen. Ondernemers kunnen hier een ondernemersvoucher aanvragen Ook voor financieel advies, coaching en ondersteuning.
  • Perron ZZP, een initiatief van verschillende organisaties en ondernemers. Zij hebben de handen ineengeslagen om snelle en adequate ondersteuning op maat te bieden voor zzp’ers.

Contact

U kunt altijd contact met ons opnemen via een accountmanager of via de directie Economische Zaken.