Coronavirus: gevolgen voor de dienstverlening

De dienstverlening van de gemeente Groningen blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven. Wel zijn er vanwege het coronavirus aanpassingen.

Laatst gewijzigd: woensdag 26 januari 2022

Openingstijden loketten

Alle bezoekadressen en openingstijden van alle loketten.

Winkels/markten

Alle winkels mogen open zijn tot 22:00 uur.

Voor ondernemers

Ondersteuning ondernemers tijdens coronacrisis

Diverse ondernemers ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Ga naar Ondersteuning ondernemers tijdens coronavirus voor de Tozo-regeling, de ondersteuningsmaatregelen van de gemeente Groningen, contactgegevens KvK-loket, diverse landelijke regelingen en andere relevante informatie.

Onderwijs

Vanaf 17 januari 2022 is al het onderwijs weer open voor lessen en colleges. Meer informatie staat op de website van de rijksoverheid.

Kinderopvang en BSO

• De BSO is vanaf 10 januari 2022 weer open.
  • Kinderopvanglocaties, voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud, zijn open.

Meer informatie staat op de website van de rijksoverheid.

Leerlingenvervoer

Onderstaande regels gelden voor het leerlingenvervoer.

• Alle leerlingen dragen een niet-medisch mondkapje.
  • Leerlingen die geen gebruik kunnen maken van een mondkapje moeten een invulde eigen verklaring uitzondering mondkapjesplicht bij zich hebben. Zij moeten dit laten zien als de chauffeur daarom vraagt.
  • Voor kinderen van 4 tot 12 jaar geldt dat zij met alle klachten passend bij COVID-19 thuis blijven, dus ook bij milde verkoudheidsklachten als er géén negatieve zelftest kan worden getoond. Dit geldt ook voor leerlingen van 13 jaar en ouder. Als een negatieve zelftest kan worden getoond, kan het kind mee met het vervoer.
  • Kinderen en jongeren moeten zoveel mogelijk zelf in- en uitstappen en de gordel omdoen. Waar nodig kan de chauffeur helpen.
  • De chauffeur desinfecteert zijn/haar handen als deze een kind heeft geholpen bij het in- en uitstappen of bij het vastzetten van de rolstoel.
  • De chauffeur maakt de contactpunten extra schoon.
  • Er geldt geen maximaal aantal kinderen/jongeren per voertuig. Alle zitplaatsen mogen worden gebruikt.
  • Als er aanpassingen aan de route zijn, dan meldt de vervoerder dit aan de ouders.
  • Gaat een leerling niet mee met het leerlingenvervoer? Dan moeten ouders dit melden bij de vervoerder.

Contactgegevens vervoerders

Hebt u toestemming nodig van de gemeente? Of wilt u ons een vraag stellen? Dan kunt u kunt ons bereiken door een mail te sturen naar leerlingenvervoer@groningen.nl Actuele richtlijnen en vervoersprotocollen vindt u op de website van Publiekvervoer

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de coronamaatregelen in het onderwijs en de kinderopvang op de website van de Rijksoverheid.

Sport050 is het sportloket van de gemeente Groningen.

Lees op sport050.nl de actuele coronamaatregelen die gelden voor sport en financiële regelingen voor sportclubs en overige sportaanbieders.

Lees ook de veelgestelde vragen over het coronavirus en sport op rijksoverheid.nl.

Kunst, cultuur en recreatie

Vanaf 26 januari 2022 zijn theaters, bioscopen en musea weer open tot uiterlijk 22:00 uur. Ook cafés en restaurants zijn weer open tot 22:00 uur. Bibliotheken zijn tot 17:00 uur open. Meer informatie staat op de website van de Rijksoverheid.

Gezondheid en ondersteuning

Ga naar Coronavirus: gezondheid en ondersteuning.

Information in English

Read about the consequences for municipal services in English.