U bent hier

Coronavirus: maatregelen voor evenementen

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden er uit voorzorg maatregelen voor evenementen.

Laatst gewijzigd: 27 september 2021

Vanaf 25 september is het niet meer verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Bezoekers vanaf 13 jaar aan een evenement moeten verplicht een coronatoegangsbewijs laten zien. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Testen voor toegang

De Rijksoverheid heeft voor organisatoren informatie over testen voor toegang bij een activiteit of evenement. Hier staat ook een communicatietoolkit om bezoekers en medewerkers te informeren over het coronatoegangsbewijs.

Subsidie voor verplicht afgelaste evenementen

Voor evenementen die vanwege het coronavirus worden verboden, kunnen organisatoren een deel van de kosten vergoed krijgen. De subsidie bedraagt 80% van de kosten. Voor de overige 20% van de kosten kunnen organisatoren een lening krijgen tegen een rente van 2%.

De subsidie geldt voor evenementen die in Nederland zouden plaatsvinden tussen 1 juli en 31 december 2021 of die naar deze periode worden verplaatst. De subsidie komt in de plaats van een annuleringsverzekering. Kijk voor meer informatie en het aanvragen op de website van RVO.

Geen leges voor aangevraagde evenementen in 2021

Voor evenementen in 2021 waarvoor een vergunning is aangevraagd, brengt de gemeente Groningen geen leges in rekening. Dit geldt ook voor aangevraagde (tap)ontheffingen in 2021.

Regelingen voor ondernemers

Meer informatie op regelingen ter ondersteuning van ondernemers.

Evenement organiseren?

Ga voor meer informatie naar de pagina evenementen.