U bent hier

Coronavirus: maatregelen voor evenementen

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden er uit voorzorg maatregelen voor evenementen.

Laatst gewijzigd: 16 juli 2021

Vanaf 10 juli 2021 zijn de coronamaatregelen voor evenementen aangescherpt. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

De Rijksoverheid heeft voor organisatoren informatie over testen voor toegang bij een activiteit of evenement. Hier staat ook een communicatietoolkit om bezoekers en medewerkers te informeren over het coronatoegangsbewijs.

Subsidie voor verplicht afgelaste evenementen

Voor evenementen die vanwege het coronavirus worden verboden, kunnen organisatoren een deel van de kosten vergoed krijgen. De subsidie bedraagt 80% van de kosten. Voor de overige 20% van de kosten kunnen organisatoren een lening krijgen tegen een rente van 2%. De subsidie geldt voor evenementen die in Nederland zouden plaatsvinden tussen 1 juli en 31 december 2021 of die naar deze periode worden verplaatst. De subsidie komt in de plaats van een annuleringsverzekering. Kijk voor meer informatie en het aanvragen op de website van RVO.

Geen leges voor aangevraagde evenementen in 2021

Voor evenementen in 2021 waarvoor een vergunning is aangevraagd, brengt de gemeente Groningen geen leges in rekening. Dit geldt ook voor aangevraagde (tap)ontheffingen in 2021.

Bekijk meer regelingen ter ondersteuning van ondernemers.

Kijk voor meer informatie over het organiseren van evenementen in de gemeente Groningen op https://gemeente.groningen.nl/evenementen