Coronavirus: gevolgen voor de dienstverlening

De dienstverlening van de gemeente Groningen blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven. Wel zijn er vanwege het coronavirus aanpassingen.

Laatst gewijzigd: vrijdag 24 september 2021

Openingstijden loketten

Alle bezoekadressen en openingstijden van alle loketten.

Winkels/markten

Kijk op de site van de Rijksoverheid voor de regels.

Voor ondernemers

Ondersteuning ondernemers tijdens coronacrisis

Diverse ondernemers ondervinden de gevolgen van de maatregelen rondom het coronavirus. Ga naar Ondersteuning ondernemers tijdens coronavirus voor de Tozo-regeling, de ondersteuningsmaatregelen van de gemeente Groningen, contactgegevens KvK-loket, diverse landelijke regelingen en andere relevante informatie.

Onderwijs

Alle onderwijsinstellingen zijn onder voorwaarden weer geopend. Meer informatie staat op de site van de rijksoverheid.

Leerlingenvervoer

Onderstaande regels gelden voor het leerlingenvervoer. Indien er aanpassingen aan de route zijn, dan meldt de vervoerder dit aan de ouders. Gaat een leerling niet mee met het leerlingenvervoer? Dan moeten ouders dit melden bij de vervoerder.

De volgende regels gelden voor het Leerlingenvervoer:

• Leerlingen vanaf 13 jaar en ouder dragen een niet-medisch mondkapje. Ook leerlingen die van en naar het voortgezet (speciaal) onderwijs gaan moeten een niet-medisch mondkapje dragen.
  • Overige kinderen hoeven geen mondkapje te dragen.
  • Kinderen en jongeren moeten zoveel mogelijk zelf in- en uitstappen en de gordel omdoen. Waar nodig kan de chauffeur helpen.
  • Leerlingen van de basisschool van 13 jaar of ouder gaan zo ver als mogelijk van de chauffeur zitten.
  • De chauffeur desinfecteert zijn/haar handen als deze een kind heeft geholpen bij het in- en uitstappen of bij het vastzetten van de rolstoel.
  • De chauffeur maakt de contactpunten extra schoon.

Contactgegevens vervoerders

Hebt u toestemming nodig van de gemeente? Of wilt u ons een vraag stellen? Dan kunt u kunt ons bereiken door een mail te sturen naar leerlingenvervoer@groningen.nl Actuele richtlijnen en vervoersprotocollen vindt u op de website van Publiekvervoer

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de coronamaatregelen in het onderwijs en de kinderopvang op de website van de Rijksoverheid.

Sport050 is het sportloket van de gemeente Groningen.

Lees op sport050.nl de actuele coronamaatregelen die gelden voor sport en financiële regelingen voor sportclubs en overige sportaanbieders.

Lees ook de veelgestelde vragen over het coronavirus en sport op rijksoverheid.nl.

Kunst, cultuur en recreatie

Alle publiek toegankelijke locaties zijn onder voorwaarden weer geopend. Meer informatie staat op de website van de rijksoverheid.

Gezondheid en ondersteuning

Ga naar Coronavirus: gezondheid en ondersteuning.

Information in English

Read about the consequences for municipal services in English.