Bereikbaarheid Martiniziekenhuis

De afgelopen jaren heeft de gemeente verschillende maatregelen genomen om de bereikbaarheid van het Martiniziekenhuis te verbeteren en de doorstroming van het verkeer op de Laan Corpus den Hoorn te bevorderen.

Verbeterpunten

Er zijn nog verbeterpunten:

 • Gewijzigde rijbaanindeling kruispunt Laan Corpus den Hoorn/Paterswoldseweg
  Automobilisten die van west naar oost de Laan Corpus den Hoorn afrijden, hebben bij het stoplicht op de Paterswoldseweg maar 1 rijbaan tot hun beschikking om rechtdoor te gaan. Er moeten meer auto’s tegelijkertijd over kunnen steken. Daarom maken we de rijstrook voor rechtsaf ook beschikbaar voor rechtdoor. Vooral in de spits zal dit zorgen voor een veel betere doorstroming. Ter hoogte van de Madame Curiestraat ontstaat daardoor wel een probleem. Automobilisten die vanaf dit punt de Laan Corpus den Hoorn op of afrijden, moeten meerdere rijstroken doorkruizen. Gelet op de drukte en snelheid van het verkeer is het niet meer mogelijk een goede inschatting te maken om deze oversteek veilig te nemen. Daarom moet er op dit punt iets gebeuren om te zorgen dat de veiligheid zo veel mogelijk gegarandeerd blijft en de doorstroming van het verkeer op de Laan Corpus den Hoorn ook zo goed mogelijk is.
 • Verbieden linksafslaande beweging Madame Curiestraat
  Om te zorgen dat de veiligheid zoveel mogelijk gegarandeerd wordt, stellen we een inrijverbod in op de aansluiting van de Madame Curiestraat met de Laan Corpus den Hoorn. Gemotoriseerd verkeer kan de wijk op deze locatie wel de wijk uit, maar niet in. Fietsers kunnen in beide richtingen gebruik maken van de aansluiting. Dit heeft een aantal voordelen, waaronder:
  • Minder overstekende bewegingen.
  • Minder opstoppingen op de Laan Corpus den Hoorn in de spits.
  • Bewoners kunnen wel de wijk uit rijden via deze route.
 • Fietsoversteek Hoornsedijk (westzijde). De werkzaamheden starten (waarschijnlijk) in het voorjaar van 2019.
  De fietsoversteek wordt al jaren als onveilig ervaren. Door het verleggen van de fietsoversteek richting het westen, ontstaat er meer ruimte voor wachtende fietsers en is er meer overzicht voor zowel de fietser als de automobilist.

Meer informatie