Algemene coronaregels voor dorps- en buurthuizen

Informatie en protocol

Tips voor dorps- en buurthuizen:

• De website van de rijksoverheid met de geldende maatregelen.
  • Invulprotocol met handleiding voor buurt- en dorpshuizen op de website van het platform Dorpshuizen.nl. Dit protocol kunt u downloaden, invullen en aanpassen naar eigen situatie.
  • Coronaposter voor buurt- en dorpshuizen.
  • Voorbeeldprotocol van de speeltuincentrale op de website van speeltuinengroningen.nl

Financiële regeling

Mogelijke financiële ondersteuning buurt- en dorpshuizen

Er worden vanuit het Rijk middelen (€ 276.000) beschikbaar gesteld aan de gemeente Groningen. Deze middelen kunnen worden aangewend ter compensatie van continuïteitsproblemen voor gesubsidieerde en niet-gesubsidieerde buurt- en dorpshuizen. Wij gaan een subsidieregeling inrichten zodat buurt- en dorpshuizen die in liquide problemen komen een verzoek tot ondersteuning kunnen indienen. Buurt- en dorpshuizen die acuut in liquide problemen komen kunnen zich bij de gemeente Groningen melden door een mail te sturen naar ContracteringMO@groningen.nl.

Subsidie provincie Groningen (Anderhalvemeterregeling)

De provincie Groningen ondersteunt met een subsidie kleine ondernemers, culturele en maatschappelijke instellingen die hun zaak aangepast hebben om te kunnen werken in de anderhalvemetereconomie vanaf 1 juli 2020. De subsidie is voor eigenaren van ondernemingen met minder dan 50 werknemers in onder meer de detailhandel (uitgezonderd supermarkten, bouwmarkten, tuincentra en webshops), binnenvaart, vrijetijdssector en horeca. Culturele instellingen zoals musea en maatschappelijke instellingen, zoals dorpshuizen en kerken kunnen ook de subsidie aanvragen.

Vragen of hulp nodig?

Voor algemene vragen over Corona en opstellingen kunt u telefonisch contact opnemen met de GGD (050 367 4000, optie 1) of met de LSA (Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners). Veelgestelde vragen en antwoorden over corona kunt u ook vinden op de website van Groninger Dorpen.

Hebt u vragen of hulp nodig bij het invullen van de protocol? Dan kunt u contact opnemen met de vereniging Groninger dorpen via info@groningerdorpen.nl.

Hebt u als gesubsidieerde organisatie nog aanvullende vragen, dan kunt u contact opnemen met uw contractmanager. U kunt ook e-mailen: MOcontractering@groningen.nl.