Zaterdag 25 september: “’t Ken weer!”

Feestelijke heropening van de dorps- en buurthuizen in Groningen.

Nu de dorps- en buurthuizen hun deuren weer openen en het verenigingsleven weer opstart, organiseert de gemeente Groningen een speciale dag voor de vrijwilligers. Onder de noemer “’t Ken weer!” stelt de gemeente Groningen geld beschikbaar aan dorps- en buurthuizen om op zaterdag 25 september, tijdens burendag, een leuke activiteit te organiseren voor de buurt. Hiermee wil de gemeente haar waardering tonen voor alle vrijwilligers en een extra impuls geven aan het gehele sociale netwerk in de gemeente.

Vrijwilligers

Tijdens de coronacrisis zijn veel vrijwilligers gestopt met hun werkzaamheden o.a. in dorps- en buurthuizen en bij (sport)verenigingen. Zij zijn andere werkzaamheden gaan doen of zijn simpelweg gedemotiveerd geraakt. Daarom heeft de gemeente Groningen samen met de provincie Groningen “t Ken weer!” geïnitieerd. Ieder buurt- of dorpshuis kan een subsidie van € 1.000,- aanvragen om een feestelijk ontbijt of lunch voor de buurt te organiseren. Hiermee wil de gemeente niet alleen haar waardering uitspreken voor de vrijwilligers, maar ook de buurtaccommodaties weer vol laten stromen en zoveel mogelijk mensen stimuleren om het goede werk weer op te pakken.

Extra aandacht

In verschillende buurt- en dorpshuizen in de gemeente Groningen wordt tijdens deze dag extra aandacht besteed aan de participatiebaan. Met een participatiebaan kan iemand met een uitkering nieuwe werkervaring opdoen en zichzelf verder ontwikkelen richting betaald werk.

Buurtactiviteiten

Wethouder Carine Bloemhoff bezoekt zaterdag om 13.00 uur de burenbijpraatdag in Buurtcentrum TuinPad. Wethouder Inge Jongman bezoekt rond dat tijdstip het Heerdenhoes in Beijum waar verschillende buurtactiviteiten met standjes plaats vinden.

Actie

De actie “’t Ken weer!” vindt in de hele provincie Groningen plaats. In de gemeente Groningen doen 30 dorps- en buurtcentra mee.

Foto: Groninger Dorpen