Technisch onderhoud

Dinsdagmiddag 22 augustus tussen 16:00 en 17:30 uur zijn de meeste webformulieren niet beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Zandkastelen in Zuid

In De Wijert verrijst deze zomervakantie een tijdelijke speelplaats voor kinderen. Vlakbij sporthal De Wijert komt, op de hoek van de Van Lenneplaan en de Van Iddekingeweg, de grootste zandbak van het westelijk halfrond. Op dinsdag 1 augustus om 11.00 uur opent wijkwethouder Ton Schroor dit speelparadijs.

Iedereen is welkom in de zandbak; kinderen, ouders, opa’s en oma’s en alle belangstellenden zijn van harte welkom om zandkastelen te bouwen, te spelen, te volleyballen of te komen chillen. De speelplaats is van 1 augustus tot en met 15 augustus elke dag open vanaf 10.00 tot 17.00 uur. Op enkele dagen is een zandkunstenaar aanwezig, deze helpt met het maken van fantastische bouwwerken.

Wijkdeal

Het idee voor de speelplaats is ontstaan tijdens een bijeenkomst van de ‘Wijkdeal De Wijert’. In dit traject werken bewoners, gemeente en diverse partners samen aan de toekomst van de wijk. Enkele enthousiaste bewoners zijn samen met medewerkers van het WIJ-team De Wijert en van de gemeente Groningen aan de slag gegaan. Ook verschillende bedrijven hebben hun medewerking toegezegd. De Groningse Uitdaging heeft een oproep geplaatst in het netwerk van maatschappelijk betrokken ondernemers. Praxis Damsterdiep stelt materialen beschikbaar en Waterbedrijf Groningen zorgt voor een mobiel watertappunt.