Winnen door te zingen tijdens het douchen

Provinciebrede campagne ‘Zo simpel als wat’ komt met ludieke actie om inwoners van de provincie Groningen water en geld te laten besparen. Naast de tips op de website en via social media waarmee van enkele tientjes tot 300 euro per jaar* bespaard kan worden, is er nu de vijf-minuten-douchesong. Hiermee wen je aan korter douchen, krijg je ondertussen tips en zijn er prijzen te winnen.

Water besparen is geld besparen
Arjan Hermanides, projectmanager: ‘Gemiddeld douchen Nederlanders 9 minuten per dag. Zou dat 5 minuten zijn, dan bespaart een gemiddeld gezin met 4 personen al gauw 70 euro per jaar. Monteer je ook nog eens een waterbesparende douchekop, dan bespaar je jaarlijks nog meer.’ Korter douchen loont. Daarom is deze ludieke actie bedacht.

Ludieke winactie
Jan Simpelman, de mascotte van ‘Zo simpel als wat’, zingt een aanstekelijke douchesong boordevol besparingstips van precies 5 minuten. De meezingversie helpt om je douchetijd te timen: einde lied = douchekraan dicht. Er is ook een kortere versie mét een videoclip bij gemaakt. Om nu ook anderen uit te dagen, is er een wedstrijd ontwikkeld. Diegene die de leukste meezing-video opstuurt, krijgt een compleet besparingspakket, inclusief montage: een prijs ter waarde van 800 euro. De eerste 20 deelnemers krijgen bovendien en bluetooth doucheradio. Inwoners uit de provincie Groningen kunnen meedoen via www.zosimpelalswat.nl. Hier staat ook alle info over de winactie. Op 10 mei worden de winnaars bekendgemaakt.

Over Zosimpelalswat.nl
‘Zo simpel als wat’ is gestart op 1 februari 2022 en is een campagne van de provincie, gemeenten en woningcorporaties in Groningen. Zij informeren inwoners met humor hoe ze eenvoudig energie en daarmee geld kunnen besparen. Op de website en via Facebook staan veel gratis tips waarmee al snel enkele tientjes tot 300 euro per jaar bespaard kan worden. Daarnaast bieden gemeenten, energieloketten en woningcorporaties hulp bij besparen, zoals een gratis energiecoach die wijst op alle besparingsmogelijkheden bij de mensen thuis.

*de bespaarbedragen zijn gebaseerd op de energietarieven van 2021, de besparingen zijn nu nog hoger.