U bent hier

Wijk in Beweging: organisaties in De Hoogte en de Korrewegwijk houden open huis 

Vrijdag 17 september tussen 14.00 en 18.00 uur openen organisaties in de ‘Mooie Wijken’ De Hoogte en de Korrewegwijk hun deuren voor alle wijkbewoners.

Nadat deze organisaties door corona langere tijd ‘op slot’ zijn geweest, openen ze nu gezamenlijk de deuren en verwelkomen ze de wijkbewoners. De organisaties laten zien wat er allemaal te doen is in de wijk en hoe leuk het is om er te wonen. Bewoners kunnen kennismaken met de organisaties en de grote diversiteit aan mogelijkheden op het gebied van sport, vrijwilligerswerk, creativiteit, kinderactiviteiten, ontmoeting, ondernemerschap en nog veel meer. Deze dag, Wijk in Beweging, is onze start van de Nationale Sportweek, waar de gemeente Groningen aan deelneemt. 

In beweging

Via een stempelroute op een plattegrond van de wijk maken bewoners, zowel jong als oud, een rondje door de wijk en ontmoeten ze de deelnemende organisaties. Na afloop  kunnen bewoners hun (volle) stempelkaart inleveren en maken ze kans op leuke prijzen, zoals een diner bij Het Floreshuis, sportles bij Sportcentrum Noord, een jaarlidmaatschap van BSV De Hoogte of shoppen bij het Groenhuis.

Activiteiten

Per fiets, te voet of met een oldtimer-cabrio-tourbus kunnen de verschillende activiteiten worden bezocht. Voor deze bijzondere bus zijn er speciale 'stops' en instappen kan bij o.a. Het Floreshuis, Edanz, Draadkracht en Sportcentrum Noord. Zo worden wijkbewoners gestimuleerd om in beweging te komen.
Meedoen is gratis en opgeven is niet nodig. Alle informatie is te vinden op de site van Mooie Wijken.

Mooie Wijken

In Mooie Wijken (project wijkvernieuwing Groningen) werken bewoners, de gemeente en veel verschillende organisaties samen aan een structurele en samenhangende aanpak waarbij het kind centraal staat.