Wethouders praten over toekomst gemeente

Tijdens een digitale talkshow gaan de wethouders van de gemeente Groningen donderdagavond 8 april 2021 praten met deskundigen over de toekomst van de gemeente. Ze gaan met elkaar tijdens deze uitzending drie onderwerpen nader uitdiepen: ‘Toegang tot de stad’, ‘Onderwijs en arbeidsmarkt’ en ‘Klimaatadaptatie’.

De livestream van deze uitzending is donderdag van 19.30 tot 21.30 uur te volgen via een link op de website van de gemeente: gemeente.groningen.nl/omgevingsvisie

Update omgevingsvisie

De gemeente Groningen maakt een update van de omgevingsvisie. Daarin staan richtinggevende uitspraken over hoe de gemeente Groningen er over 15 jaar uit zou moeten zien. Niet alleen fysiek maar ook sociaal. Er is op allerlei manieren al informatie verzameld. Bijvoorbeeld via plannen als de woonvisie, via de wijkkompassen en gesprekken met diverse belanghebbenden. Nu wil de gemeente voor een paar onderwerpen graag in gesprek met deskundigen voor nadere verdieping en inspiratie. Tijdens een Digitale Talkshow gaan deskundigen en collegeleden met elkaar in gesprek over de thema’s:

1.    Toegang tot de stad

Hoe houden we de stad toegankelijk voor iedereen? Wat moeten we doen om ervoor te zorgen dat de stad voor iedereen aantrekkelijk blijft en uitnodigt tot ontmoeten en verblijven? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen toegang krijgt of houdt tot wonen, vervoer, publieke voorzieningen?

2.    Onderwijs en arbeidsmarkt

Wat moeten we fysiek en sociaal doen om ervoor te zorgen dat alle kinderen en jongeren van nu straks gelijke kansen hebben op de arbeidsmarkt? Hoe ziet het werk van de toekomst eruit? En hoe kunnen we het onderwijs zo goed mogelijk aanpassen op de veranderende arbeidsmarkt?

3.    Klimaatadaptatie

Wat is er nodig om klimaat adaptief en duurzaam te worden? Hoe krijg je mensen in beweging? Hoe kijken we terug op de uitkomsten van de klimaatweek?

De digitale talkshow is bedoeld als extra input op de gekozen thema’s. Later in het jaar volgt de formele inspraak waarin de gemeente gaat toetsen wat inwoners en belanghebbenden van de concept-omgevingsvisie vinden.