Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezing Groningen, Haren en Ten Boer

Op woensdag 21 november gingen inwoners van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer naar de stembus.

De voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezing 2018 luidt als volgt:

De cijfers van 2018 zijn vergeleken met de uitslag gemeenteraadsverkiezing van 2014 Groningen, Haren en Ten Boer (gecombineerd).

Voorlopige zetelverdeling gemeenteraadsverkiezngen 2018

Het gaat om een vrij nauwkeurige voorlopige uitslag op grond van tellingen op partijniveau. De uiteindelijke uitslag kan hier nog iets van afwijken. Het hoofdstembureau stelt op vrijdag 23 november de definitieve uitslag vast.

Opkomst

De opkomst voor de gemeenteraadsverkiezing in Groningen, Haren en Ten Boer bedraagt 44,1% bij de sluiting van de stembureaus om 21.00 uur.
Bij de gemeenteraadsverkiezing voor de nieuwe gemeente Groningen mochten 190.162 mensen uit Groningen, Haren en Ten Boer hun stem uitbrengen.

De voorlopige zetelverdeling ziet er als volgt uit:

• GroenLinks 11 zetels
  • PVDA 6
  • D66 5
  • SP 5
  • VVD 4
  • ChristenUnie 3
  • Partij voor de Dieren 3
  • CDA 2
  • 100% Groningen 2
  • Stadspartij voor Stad en Ommeland 2
  • Student en Stad 1