U bent hier

Vernieuwde entree Zernike Campus

Entree Zernike Campus

Fors geïnvesteerd in verblijfskwaliteit en verkeersveiligheid.

Tijdens de zomervakantie werkte Oosterhof Holman, in opdracht van gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen aan de entree van de Zernike Campus. De fietspaden en de rijbanen zijn voorzien van nieuw asfalt en de afritten van de ringweg zijn verbreed voor een betere doorstroming van het verkeer. Het gebied onder de ringweg tot aan Blauwborgje is vernieuwd, overzichtelijker ingericht voor fiets- en autoverkeer, er zijn verkeerslichten geplaatst en de inrit naar het crematorium is verplaatst.

Zo druk als het tijdens schooldagen is op de Campus, met 35.000 fietsers die er hun weg vinden, zo rustig is het er tijdens de vakantieperiode. Daarom wordt er in de vakantieperiodes aan de Zernikelaan gewerkt. Nu het studiejaar is begonnen ligt de entree van de Campus er weer netjes bij. Er vinden nog wel afrondende werkzaamheden plaats en in het najaar wordt de groenvoorziening aangeplant.

Investeren in verblijfskwaliteit en verkeersveiligheid

De werkzaamheden maken deel uit van de Upgrade Zernikelaan, die dwars door de Campus loopt. Er wordt fors geïnvesteerd in de verblijfskwaliteit en de verkeersveiligheid, waarmee de sfeer en uitstraling van de Zernike Campus een boost krijgen. De komende drie jaar wordt er in deelfases aan de Zernikelaan gewerkt. De volgende fase is aan de noordzijde van de Zernikelaan. Die werkzaamheden worden eind 2019 voorbereid en gaan naar verwachting begin 2020 van start.

Foto: Jeroen de Lezenne Coulander