Update Citrix-software en de gevolgen voor onze online dienstverlening

De gemeente heeft de software van Citrix uitgeschakeld om zo de veiligheid van ons computernetwerk te garanderen. Daardoor werken een aantal formulieren op de gemeentelijke website niet.

Voor welke digitale zaken kunt u gewoon terecht?

Veel zaken werken normaal: het aanvragen van bijvoorbeeld een bijstandsuitkering of het doorgeven van inkomsten uit werk voor mensen met een uitkering. Het digitaal aan- en afmelden van een parkeervergunning werkt. Wanneer u wilt weten welke vuilcontainer u aan de weg moet zetten: in de afvalwijzer op de gemeentelijke website kunt u dit eenvoudig inzien. Wilt u uw nieuwe baby aangeven? Ook dat kan gewoon digitaal.

Voor welke zaken kunt u tijdelijk niet terecht?

Helaas zijn er ook een paar zaken uit onze dienstverlening die niet werken. Via onze website een afspraak maken voor het verlengen van uw paspoort of rijbewijs, lukt nog niet. U kunt telefonisch een afspraak maken via het Klant Contact Center van de gemeente op telefoonnummer 14050 (zonder netnummer) tijdens kantooruren.
Voor het doen van een Melding Openbare Ruimte, zoals een losse stoeptegel of een niet werkende lantaarnpaal, kunt u ook bellen met 14050 (zonder netnummer).

Het is nog onduidelijk wanneer alle digitale dienstverlening weer volledig werkt.