Toekenning van 240.000 euro voor “Bewezen Talent”

Teddy's Last Ride

Profound Play, Teddy's Last Ride en X_Yusuf_Boss krijgen elk 80.000 euro subsidie van de gemeente Groningen. Hiermee geeft de gemeente uitvoering aan de “bewezen talentregeling” die begin dit jaar van kracht werd. Jonge kunstenaars die artistiek  goed weten wat ze willen, krijgen door deze regeling de mogelijkheid hun eigen signatuur verder te ontwikkelen en te experimenteren. Bovenstaande kunstenaars dienden stuk voor stuk inspirerende en vernieuwende voorstellen in die het college van B&W graag ondersteunt.

Wethouder Cultuur, Paul de Rook: “Als gemeente willen we toptalent ondersteunen. Met de bijdrage van de gemeente kunnen ze ieder op hun eigen vakgebied experimenteren en zich door ontwikkelen. Zo bouwen we aan de gevestigde namen van de toekomst. Ik ben benieuwd hoe de kunstenaars de komende jaren onze inwoners gaan verrassen met hun artistieke kwaliteiten”.

Aanvragen

De gemeente stelt 240.000 euro beschikbaar voor 2021/2022. Het subsidiebedrag is 80.000 euro per aanvraag voor 2 jaar. De bijdrage is te gebruiken voor de ontwikkeling van nieuwe projecten en activiteiten en zaken als materiaal en huisvesting. In totaal dienden 12 kunstenaar een aanvraag in bij de gemeente. De Kunstraad heeft de aanvragen beoordeeld en Profound Play, Teddy's Last Ride en X_Yusuf_Boss unaniem voorgedragen. Het college van B&W neemt hun advies over.

Zetje in de rug

Naast de Talentregeling heeft de gemeente ook een aantal andere regelingen om beginnende kunstenaars een zetje in de rug te geven, bijvoorbeeld aanmoedigingsbeurzen als het Hendrik de Vries Stipendium en het Andrea Elkenbracht Fonds.

Foto: Teddy's Last Ride (Knelis)