Supporters Arminia Bielefeld zondag niet welkom in Groningen

Supporters van de voetbalclub Arminia Bielefeld mogen aanstaande zondag 6 september niet naar Groningen komen.

Dat staat in een noodbevel. De club speelt een oefenwedstrijd tegen FC Groningen.

Risicosupporters

Uit informatie is gebleken dat een groep Duitse risicosupporters naar Groningen wil afreizen, ondanks dat supporters van de bezoekende voetbalclub door de corona-maatregelen de wedstrijd niet kunnen bijwonen. Daardoor bestaat de kans op ongeregeldheden, die de gemeente uiteraard wil voorkomen.

Toezicht

Op basis van het noodbevel is het voor supporters van de Duitse club komende zondag niet toegestaan om in Groningen te komen en/of zich in de gemeente op te houden. De politie ziet toe op de naleving van dit bevel. Het noodbevel wordt door Arminia Bielefeld bekend gemaakt bij hun achterban.

Lees het noodbevel hier (pdf) of in het Duits hier (pdf).