Gemeente-ecoloog: “Vogels en vlinders zijn goed voor de mens”

Groene daken en tuinen

De gemeente vindt het belangrijk om te ‘vergroenen’. Wilt u meedoen? Kom naar de informatieavond over groene tuinen en daken op 2 oktober in ’t Vinkhuys.

Groene tuinen en groene daken, zijn ze echt zo belangrijk? Ja, zegt gemeente-ecoloog Klaas van Nierop. “Elke stukje groen draagt bij aan het voortbestaan van de planeet en de gezondheid van de mens.” Reden 1 voor een groene tuin: hij zorgt voor zuurstof. Een tweede reden: hij gaat hitte tegen. “De temperatuur ligt in de stad enkele graden hoger dan daarbuiten. Groen is daarom goed voor de gezondheid, vooral als je ouder bent”, stelt Klaas. Andere redenen zijn: een groene tuin zorgt voor waterzuivering en de afvoer van overtollig regenwater.

Schakeltje

Maar groen is ook goed voor de geest. Klaas: “Mensen herstellen eerder in een groene omgeving, er is minder misdaad. En een groene omgeving nodigt eerder uit tot bewegen.” Tot slot is groen in de stad goed voor de biodiversiteit. “Elk schakeltje is van belang in de natuur. Vogels en vlinders zijn goed voor de mens.”

Verschil

Het maakt dus echt verschil, wat tegels eruit? Ja, zegt de gemeente-ecoloog. Wil je mee ‘vergroenen’?  Kom dan 2 oktober naar ’t Vinkhuys, Diamantlaan 94 Groningen, 19.30 uur tot 21.30 uur. Aanmelden kan via info@dekorenbloemtuinen.nl