U bent hier

Stadhuis dicht; college verhuist naar Radesingel

Vanaf vrijdag 14 februari gaat het Stadhuis aan de Grote Markt dicht in verband met een verbouwing. De ‘bewoners’ van het Stadhuis - Burgemeester en wethouders, de directie, de raadsfracties en het ondersteunende personeel - verhuizen dan naar de Radesingel 6 (het oude conservatorium). De sluiting van het Stadhuis betekent ook dat het gebouw de komende twee jaar niet beschikbaar is als trouwlocatie.

De verhuizing duurt 2 weken. Op maandag 2 maart is de Radesingel 6 klaar voor gebruik. Verhuisbedrijf UTS van Hoek verzorgt de verhuizing en rijdt tussen 17 en 21 februari 5 á 6 keer per dag van de Grote Markt naar de Radesingel. Hiervoor worden zogenaamde bakwagens ingezet van maximaal 11 meter lang. Speciale aandacht is er voor de kunstcollectie van het Stadhuis. De schilderijen worden door specialisten ingepakt en tijdelijk opgeslagen in een speciaal depot.

Verbouwing

De verbouwing van het Stadhuis duurt naar verwachting twee jaar. De gemeenteraad stemde eind 2019 in met het verbouwingsplan. Deze aanpak moet eind 2021 een stadhuis opleveren dat past bij de huidige gebruikerseisen en toekomstbestendig is. De raadzaal verhuist naar de derde verdieping en allerlei duurzaamheidsmaatregelen moeten zorgen voor een energielabel A+++. Het stadhuis wordt nagenoeg onafhankelijk van aardgas. De verbouwing start dit voorjaar, waarschijnlijk in de loop van mei, na selectie van de aannemer die de verbouwing gaat uitvoeren. Meer informatie over de verbouwing staat op gemeente.groningen.nl/aanpakstadhuis.

Nieuwe locaties raads- en commissievergaderingen

De raadsvergaderingen vinden vanaf 25 maart plaats in het Provinciehuis (nieuwbouw, ingang Sint Jansstraat). De commissievergaderingen vinden vanaf 4 maart plaats aan de Radesingel 6. Meer informatie over de tijdelijke vergaderlocaties van de gemeenteraad: gemeenteraad.groningen.nl.